Het ultieme loopdoel van Sieg De Doncker

Onze coverfiguur van het novembernummer houdt, naar eigen zeggen, van 'projecten met een hoek af'. Dat bleek ook toen we hem vroegen naar zijn 'loopbucketlist'.
Na zijn knappe prestatie op de Brussels Airport Half Marathon (waarbij hij een vriendin, die in een rolstoel zat, voortduwde) lijkt een volledige marathon een logisch vervolg. Maar Sieg De Doncker zou zichzelf niet zijn als hij het niet liever wat ‘extremer’ zoekt. Dus wat staat er op die bucketlist van deze adrenalinejunkie? 
“Al eens gehoord van de Jungle Marathon? Da’s een vijfdaagse trailrun van 254 kilometer door het Amazonewoud van Brazilië heen. Lopers die hieraan deelnemen moeten een hangmat, muskietennet en eten voor vijf dagen in hun rugzak meedragen. Lopen in temperaturen van 40°C, een luchtvochtigheid van 99%, door moerassen en over modderige, steile hellingen. En dan in een hangmat slapen tussen brulapen en jaguars … Hoe cool is dat? (lacht)” 
“Deelnemen aan een traditionele kaasbollenrace staat zeker ook op mijn bucketlist. Het opzet van zo’n wedstrijd is eenvoudig: van boven op een steile helling wordt een kaasbol naar beneden gerold. De deelnemers moeten de bol achterna lopen, maar ze rollen en vallen meer dan ze lopen. Wie de kaasbol als eerste te pakken krijgt, gaat naar huis met de hoofdprijs. Echt iets is voor waaghalzen als ik.” 
Het volledige interview met deze adrenalinejunkie lees je in het novembernummer. Nu in de winkel of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?