Het moeilijkste deel van marathontraining volgens Eline De Munck

Eline De Munck neemt zondag deel aan de New York Marathon. In running.be magazine vertelt ze wat volgens haar het moeilijkste is aan zo'n voorbereiding.

Eline De Munck staat op de cover van ons novembernummer (de fotoreeks van het interview vind je hier) en daar hadden we natuurlijk een goede reden voor, want de tv-persoonlijkheid en onderneemster (ze heeft met Odettes Lunettes een eigen brillenmerk) loopt op zondag 6 november de marathon van New York. “En die marathon heeft de voorbije maanden mijn leven beheerst”, vertelt ze. “Vooral mijn familie en vrienden hebben eronder geleden. Al is lijden een groot woord. Ik zag hen gewoon minder.”

En wat was voor Eline de voorbije periode het moeilijkste aspect van die marathontraining? “Op fysiek vlak viel het al bij al nog mee. Zes keer per week sporten was vooral mentaal heftig. Sporten maakte mijn hoofd weliswaar leeg, maar daagde me ook uit.”

In het novembernummer van running.be magazine lees je het volledige interview met Eline. Daarin heeft ze het onder meer over haar vaste loopparcours, loopbrillen en haar favoriete loopmuziek. Je kan het interview hier digitaal lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?