Het mentale trucje dat Koen Naert een boost gaf

Koen Naert werd zondag zevende in de NN Marathon Rotterdam. Onze landgenoot verbeterde ook zijn PR en pakte een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Met dank aan een paar mentale opstekers onderweg.

Voor wie er nog aan twijfelt: tijdens zo’n lange onderneming als een marathon is het niet alleen belangrijk dat je benen ‘blijven gaan’, ook je kopje moet meewillen. En daarvoor gebruiken ook de absolute toppers zoals Koen Naert eenvoudige trucjes.

In Het Nieuwsblad vertelde onze landgenoot hoe hij tijdens de maraton in Rotterdam enkele mentale boosts kreeg: “Na 35 kilometer zag ik een tekstje dat mijn zoontje had ingesproken en mijn vrouw op mijn drinkbus had geschreven. ‘Komaan papa, je kan het.’ Ik dacht terug aan het filmpje dat ik voor de marathon had gezien, waarin mijn zoon hetzelfde had gezegd. Dat was nog een bijkomende boost.”

Naert strandde in Rotterdam op 19 seconden van het Belgische marathonrecord van Vincent Rousseau. Gelet op de reacties van Naert na de marathon in Rotterdam lijkt het er steeds meer naar uit te zien dat onze landgenoot dit najaar in Berlijn een gooi zal doen naar een verbetering van 2u07’20”. Die tijd liep Rousseau in 1995 in … Berlijn.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?