Het loopjaar 2012 in 20 foto’s!

In 2012 zagen we Bart De Wever lopen, een aantal nieuwe rages zoals trails en adventure runs, én natuurlijk een nieuw lijfblad voor de Vlaamse loper. Loop mee door het jaaroverzicht van Running.be!

Niet alleen op politiek vlak was Bart De Wever dit jaar een hoofdrolspeler, ook op running.be dook de toekomstige burgemeester van Antwerpen plots op. Eerst toen hij al joggend een park uit werd gejaagd, later toen hij de DVV Antwerp 10 Miles tot een goed einde gebracht. De 10 Miles beleefde dit jaar overigens een recordeditie met bijna 30.000 deelnemers.

Nog in Antwerpen bleek hoe populair adventure runs tegenwoordig zijn. Aan de start van de allereerste Spartacus Run stonden meteen 3.000 deelnemers. Nog in het genre ‘prettig gestoord’ zagen we Britten achter een bol kaas rennen, een man verticaal van een flatgebouw naar beneden lopen, atleten sprinten en bier drinken tegelijk en 5.200 lopende kerstmannen door de straten van Antwerpen.

In New York werd de marathon afgelast. In Brussel werd de aflossingsmarathon Acerta Brussels Ekiden de grootste ter wereld. Trailrunning werd een echte rage en zal dat ook volgend jaar blijven met nieuwe initiatieven zoals de Loop van Vlaanderen en de Citta Antwerp Urban Trail.

2012 was ten slotte ook het jaar waarin ons eigen running.be magazine boven de doopvont werd gehouden. Wij danken jullie alvast voor de grote belangstelling en hopen dat jullie ons blad in 2013 met evenveel plezier blijven lezen!

Bekijk het volledige loopjaaroverzicht via de link rechtsboven!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?