Het gouden ei van Salomon

Na 9 jaar onderzoek legde Salomon in juni zijn gouden ei. De S/LAB ME:sh is een 12-componenten trailschoen in drie uitvoeringen: Unique To Me, Flandriens en Kilian Jornet.

Salomon-atleet Kilian Jornet droomde van een trailschoen die aanvoelt als het verlengde van zijn lichaam, zonder dat ie aan steun en bescherming inboet. Salomon produceerde daarop een schoen, waarna Jornet vroeg of het merk die ook voor het ‘grote publiek’ kon maken. Gevolg: na bijna tien jaar onderzoek is de S/LAB ME:sh te koop. Het productieproces van de S/LAB ME:sh is uniek. De grootste innovatie zit in de manier waarop de upper van de schoen is geproduceerd. In plaats van uit verschillende stukken, is die van de S/LAB ME:sh gemaakt uit een 3D-genaaide Twinskin, een sokachtige component uit één stuk. De volledige S/LAB ME:sh bestaat uit twaalf componenten, terwijl een traditionele loopschoen gemiddeld uit vijftig stuks bestaat.

De S/LAB ME:sh is verkrijgbaar in drie modellen. In Frankrijk vind je ze op 8 verschillende plaatsen, in ons land alleen bij Runners’ Lab. Een van de drie modellen spitst zich volledig toe op het traillandschap van elk van de verdeelplekken. Zo sloegen Salomon en Runners’ Lab de handen in elkaar voor de S/LAB ME:sh Flandriens, een trailschoen voor de vochtige, zachte trailgrond in de Lage Landen. Het meest revolutionaire model is de volledig op maat gemaakte en gepersonaliseerde Unique To Me. Die wordt vervaardigd in het hoofdkwartier in Annecy. De Kilian Jornet-uitvoering (high & low), het model waarmee het allemaal begon, maakt de cirkel rond.

De schoen is te koop vanaf 229,95 euro. In ons septembernummer lees je de review van onze man. Je leest hem hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?