Het Geheim van Hardlopen onthuld op de 10 Miles

De Nederlandse auteurs Hans van Dijk en Ron van Megen zullen op de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon 'Het geheim van Hardlopen' onthullen. Het gaat om de tweede druk van hun loopbestseller.

De tweede herziene druk is nog rijkelijker geïllustreerd dan de eerste druk en bevat vier nieuwe hoofdstukken. Het boek werd onlangs gelanceerd tijdens de ABN Amro Rotterdam Marathon en zal komend weekend tijdens de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon ook aan het Belgische publiek gepresenteerd worden.

De auteurs Hans van Dijk en Ron van Megen zullen op zaterdag 26 april op de RS Lab Antwerp Runners Expo aanwezig zijn om een gesprek aan te gaan over de geheimen van lopen. Ze zullen de boeken die ter plaatse verkrijgbaar zijn ook persoonlijk signeren. Rik Ceulemans en enkele atleten van zijn Punk Running Team en Vlaams Minister-President Kris Peeters zullen er ook een boek in ontvangst nemen.

Op de stand van Het Geheim van Hardlopen kunnen deelnemers aan de 10 Miles en de Marathon bovendien hun tijd schatten. De auteurs stellen voor elk van beide afstanden een boek beschikbaar voor degene die zijn of haar eindtijd het meest nauwkeurig heeft voorspeld.

HET GEHEIM VAN HARDLOPEN

In Het Geheim van Hardlopen worden alle factoren ontcijferd die van belang zijn voor lopen en een goede conditie. De invloed van alle factoren wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden, zoals: Hoeveel langzamer word je als je ouder wordt? Hoeveel sneller word je als je optimaal traint? Hoeveel sneller word je als je afvalt? Hoe moet je optimaal trainen? Wat is de invloed van voeding en supplementen? Wat is de invloed van je loopstijl? Wat is de invloed van tegenwind? Hoeveel langzamer ga je door het zand? Hoeveel tijd kosten heuvels en duinen? Wat is de invloed van je hartslag? Wat is het effect op je gezondheid?

Het boek is geschreven door emeritus hoogleraar Hans van Dijk en Ron van Megen, beiden Delfts ingenieur en loper. Zij hebben wetenschappelijke analyses gemaakt van alle factoren die bij langeafstandslopen van belang zijn. Van de 800 meter tot en met de marathon. De lezer kan zijn eigen prestaties voorspellen, rekening houdend met de invloed van het weer en het parcours, aan de hand van gratis calculatoren op de website van het boek.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?