Het Geheim van Hardlopen is aan tweede druk toe

Tijdens de DVV Antwerp Marathon zal de tweede druk van Het Nederlandse boek 'Het Geheim van Hardlopen' gelanceerd worden. De tweede versie is nog rijkelijker geïllustreerd en bevat vier nieuwe hoofdstukken.

Op 13 oktober 2013 werd bij de Marathon van Eindhoven de eerste druk van Het Geheim van Hardlopen gelanceerd. Omdat het boek ondertussen nagenoeg uitverkocht is, stoomden de auteurs in allerijl een tweede druk klaar, met daarin onder meer aandacht voor de Vlaamse ‘wonderloper’ Eddy Vierendeels.

In Het Geheim van Hardlopen worden alle factoren ontcijferd die van belang zijn voor lopen en een goede conditie. De invloed van alle factoren wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Met Het Geheim van Hardlopen kan de lezer, net als de auteurs, 20% fitter, gezonder en sneller worden.

De tweede druk van Het Geheim van Hardlopen bevat 61 hoofdstukken, waarin alle geheimen van lopen en een goede conditie worden onthuld, zoals: Hoeveel langzamer word je als je ouder wordt? Hoeveel sneller word je als je optimaal traint? Hoeveel sneller word je als je afvalt? Hoe moet je optimaal trainen? Wat is de invloed van voeding en supplementen? Wat is de invloed van je loopstijl? Wat is de invloed van tegenwind? Hoeveel langzamer ga je door het zand? Hoeveel tijd kosten heuvels en duinen? Wat is de invloed van je hartslag? Wat is het effect op je gezondheid?

Het boek is geschreven door emeritus hoogleraar Hans van Dijk en Ron van Megen, beiden Delfts ingenieur en loper. Zij hebben wetenschappelijke analyses gemaakt van alle factoren die bij langeafstandslopen van belang zijn. Van de 800 meter tot en met de marathon. De lezer kan zijn eigen prestaties voorspellen, rekening houdend met de invloed van het weer en het parcours. Op de website van het boek kan je een exemplaar aanschaffen voor 19,95 euro en zijn calculatoren gratis beschikbaar als hulpmiddel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?