Het favoriete loopparcours & -moment van Eva De Roo

Eva De Roo staat op de cover van het nieuwste running.be magazine. In het bijbehorende interview heeft ze het over hoe ze begon te lopen en haar favoriete loopparcours en -moment.

Running.be magazine trok met Eva De Roo naar het mooie Josaphatpark in Schaarbeek. Daar ligt meteen ook het favoriete traject van de Studio Brussel-presentatrice. “Ik loop telkens minstens 10 kilometer en ben tegenwoordig ook bezig aan een toer van de Brusselse parken: Warandepark, Jubelpark, Dudenpark, …”

Eva presenteert tussen 16 en 18u op Studio Brussel. Haar favoriete loopmoment is direct na de radioshow, bekent ze: “Hoe moe ik ook ben, ik merkte dat sporten altijd deugd doet. ’s Morgens joggen is niets voor mij. Ik deed het een keer op een nuchtere maag en dacht dat ik ging sterven (lacht).” De finaliste van De slimste mens ter wereld loopt trouwens nog maar enkele jaren. Met dank aan Linde Merckpoel: “Ze vroeg me of ik met haar ploegje wilde meedoen aan de Brussels Ekiden. Ik begon te trainen en sindsdien heb ik de smaak te pakken.”

In het interview (te lezen in het maartnummer, of hier digitaal) vertelt Eva ook nog over de verbazing op de StuBru-redactie toen een collega vertelde dat hij ook loopt, emoties aan de finish, een marathon, haar favoriete muziek en veel meer. De leuke beelden van de fotoshoot kan je hier bekijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?