Het ene gehakt is het andere niet

Lopers die op competitiegewicht willen komen, weten het als geen ander: alle beetjes helpen. Ook de keuze van het gehakt.

Eerder bespraken we op onze website al de invloed van je gewicht op je eindtijd. 10 procent gewichtsverlies zou je prestatie tot 10 procent kunnen bevorderen. De keuze van gehakt kan daarbij helpen, want de diverse soorten hebben ook verschillende vetpercentages.

Wat het vetgehalte betreft, is rundsgehakt de beste keuze (5%). Daarna volgen gevolgtegehakt (12,5%) en kalfsgehakt (18,5%). Varkensgehakt is met 25% het vetst.

Kleine kanttekening voor de liefhebbers van gehaktballetjes of vleesbrood: daarvoor is rundsgehakt minder geschikt omdat het minder ‘kleeft’. Je kan in dit geval opteren voor een gemengde bereiding van runds- en kalfsgehakt.

In samenwerking met Energy Lab

Klik hier voor meer trainingsadvies

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?