Het bijzondere verhaal achter deze gps-tekening

Ah, een gekke basketbalfan kon zich niet inhouden en eerde al lopend de nieuwe NBA-kampioen, horen we je denken. Fout! Er schuilt vooral (heel veel) looppassie achter.

Jim Plunkett-Cole is de man die bovenstaande gps-tekening al lopend maakte. De 48-jarige Engelsman heeft eigenlijk niets met basketbal. Op 1 oktober 2016 begon hij aan de loopuitdaging van zijn leven: Forrest Gump achterna. Niet qua parcours, wel qua afstand. Het plan was dus om vanaf die eerste oktober dagelijks 27 kilometer te lopen, 3 jaar lang. En dat allemaal met als doel om kinderen aan te zetten om meer te bewegen.

Op het moment dat de Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers uitvochten wie de NBA-titel in de wacht zou slepen, raakte Plunkett-Cole geïnspireerd door het enthousiasme waarmee de Amerikanen het duel beleefden. Toen de Warriors eindzege binnenhaalden, besloot de veelloper een creatief eerbetoon voor de nieuwe kampioen te maken.

De Engelsman liep liefst 80 kilometer – hij dacht nochtans dat 50 km zou volstaan – om in de straten van San Francisco ‘Warriors 2017 NBA Champs’ te schrijven. Plunkett-Cole was er twee dagen lang mee bezig.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?