Heroïsche slag om de Ardennen

4000 deelnemers stonden er aan de start van de eerste editie van de Battle of the Ardennes. Regen en modder zorgden voor een loodzware maar onvergetelijke tocht.

Durbuy en omstreken werden de hele dag overspoeld door de regen, zoals het ook hoort in de Ardennen. Dat bezorgde de deelnemers niet alleen de nodige afkoelingnemers, maar zorgde er ook voor dat het parcours superzwaar geworden was.

De regen zorgde voor modder en die zorgde dan weer voor een gladde omloop zodat het uitkijken was voor de helden die zich volop in de strijd wierpen. Voor het eerst konden die deelnemers ook kiezen voor een 20 kilometer in de Spartacus Series. Een duizendtal atleten ging die uitdaging aan.

De overige drieduizend deden mee aan de tien kilometer, met 4000 deelnemers was de eerste Battle of the Ardennes helemaal volzet.

De zege in de 10 kilometer ging naar David Mens in 45’10”. Arnaud Bonnet was tweede op 25 seconden, Guillaume Charlier werd derde op 1’46”. Bij de vrouwen was de zege voor Liesbet Sijsmans in 55’56”.

De 20 kilometer werd gewonnen door Thibault Debusschere in 1u36’44”. Sarah Moeremans was op die afstand de snelste vrouw: 2u01’41”.

Voor veel deelnemers was het een aangename kennismaking met de streek rond Durbuy, velen onder hen hadden er ook een weekendje van gemaakt en bleven nadien nog even nagenieten.

.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?