Een curry is de ideale herfstmaaltijd. Het vult goed, ’t is gezond en lekker én je maakt het makkelijk zelf. Bovendien is het perfect voor vegetariërs, en vleeseters zullen er ook dol op zijn. Snel aan de slag en smullen maar!
Dit heb je nodig (voor 4 porties):
* 1 bloemkool
* 1 ajuin
* 3 teentjes knoflook
* 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
* 2 blikken gepelde tomaten
* 1 blik kokosmelk
* Olijfolie of kokosolie
* Kruiden (naar eigen smaak): garam masala, koriander, kurkuma, komijn, peper en zout
* Ongeveer 2 cm verse gember (als je geen verse gember hebt, kan je gerust ook gemberpoeder gebruiken)
* Eventueel wat verse koriander voor de afwerking
Zo maak je deze lekkere curry:
* Pel de ajuin en de knoflook. Schil de gember en snij alles fijn. Snij de bloemkool in roosjes.
* Verhit de olie in een grote kookpan. Voeg de ajuin, de knoflook en de gember toe. Fruit gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur.
* Voeg de kruiden toe aan het ajuinmengsel, gevolgd door de bloemkoolroosjes, de kikkererwten, de gepelde tomaten en de kokosmelk. Breng dit aan de kook. Zet een deksel op de kookpan en laat gedurende een kwartier sudderen op een laag vuurtje.
* Breng op smaak met extra kruiden, peper en zout.
* Serveer de curry met wat verse koriander en zilvervliesrijst of naanbrood. Smakelijk!
Inspiratie: De hippe vegetariër