Mandarijntjes en wortels zijn momenteel volledig ‘in het seizoen’. Nu smaken ze dus op hun best. Een reden te meer om ze extra veel op je menu te zetten dus. Deze oranje ovenschotel is ideaal voor op gure herfstavonden. Snel aan de slag!
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
* 8 kippenbouten
* 250 à 300 gr wortels (geraspt)
* 5 à 6 mandarijntjes
* Kruiden: kaneel, tijm, peper en zout
* Olie
Zo maak je het:
* Verwarm de oven voor op 200°C.
* Schil en rasp de wortelen.
* Rasp de schil van 1 mandarijntje en knijpt dit daarna uit tot sap. Meng het sap, de wortelrasp, 2 eetlepels olijfolie en een snufje kaneel tot een smakelijke marinade. Laat de kippenbouten er ongeveer een half uur in marineren.
* Pel de andere mandarijnen en snijd ze in twee helften.
* Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal en overgiet de bouten met de marinade. Verdeel er de geraspte wortels en de mandarijnhelften over. Kruid met kaneel, tijm, peper en zout. Besprenkel ten slotte met een beetje olijfolie.
* Zet de kipschotel zo’n 40 minuten in de oven. Controleer of de kip gaar is en dan is het smullen geblazen! Je kan hier aardappelen bij eten (al dan niet gebakken) of wat brood. Aan jou de keuze!