Herbeleef één van ’s werelds spectaculairste skyraces (video)

En bekijk de (letterlijke) hoogtepunten van de Tromsø Skyrace!
De Tromsø Skyrace is één van ’s werelds bekendste skyraces: jaarlijks trekken de meest ervaren traillopers naar het Scandinavische hooggebergte en dat zorgt steeds voor heel wat spectaculaire beelden.
De uitdagende race vond begin deze maand plaats en omvatte, net als de voorgaande jaren, vier events. De Hamperrokken Skyrace is met 57 kilometer en 4700 hoogtemeters het ‘hoogtepunt’ van het event. En dat mag je dus zowel letterlijk als figuurlijk nemen. 
De Hamperrokken Skyrace werd voor de vierde keer op rij gewonnen door de Brit Jonathan Albon, die finishte in een tijd van 6u54’30”. Bij de vrouwen schreef de Zweedse Johanna Äström voor de eerste keer de race op haar naam en vestigde ze meteen een nieuwe toptijd: na 8u0’49” kruiste ze de finish – maar liefst 14 minuten sneller dan het vorige record bij de vrouwen. 
Wat we ook zeker nog willen vermelden, is de finish van Hilary Allen: in 2017 maakte Allen een doodsmak tijdens de race en viel ze zo’n 50 meter naar beneden. Twee jaar later maakte ze haar (indrukwekkende) comeback en finishte ze samen met Manu Par, de man die haar leven redde… Kunnen we alleen maar bewondering voor hebben!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?