Henin organiseert marathon

Ook na haar tenniscarrière blijft Justine Henin zich inzetten voor het goede doel met 'Justine For Kids', een stichting die zieke kinderen helpt. Zo gaat ze onder andere een aflossingsmarathon organiseren.

De aflossingsmarathon, die Henin organiseert samen met ‘Het domein van de Grotten van Han’, gaat door op 24 juni. “Ik wou een sportief en familiaal evenement in de omgeving waar ik ben opgegroeid”, zegt Henin in Het Laatste Nieuws.

“Het parcours van de marathon – vier lussen van elk zowat 10,5 kilometer – is magnifiek. Elk team bestaat uit maximaal vier personen. Voor kinderen lassen we een miniparcours van 1,6 kilometer in.” 

Juju zal trouwens zelf ook met een team meelopen. “Tien dagen geleden heb ik wat gelopen. Ik ben nog niet in grote vorm. Ik doe de zaken niet graag half, maar verwacht niet dat ik tien kilometer in 40 minuten zal lopen. Eind vorig jaar had ik een operatie aan de kaak, daarna deed ik het kalm aan. Ik verloor gewicht en kracht. Ik begon wel met fietsen, dat doe ik graag.”

Henin zei al eens ooit mee te willen doen aan de 20 km van Brussel. “Dat zal dit jaar niet lukken. Wie weet loop ik wel de Brussels Marathon mee. Ik hou van een grote uitdaging. En mijn vriend liep onlangs de marathon van Parijs. Dat geeft me zin. Misschien doe ik daar ooit ook aan mee voor mijn goed doel.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?