Hemelvaartsdag betekent traditioneel de Keytrade Bank Abdijentocht!

De abdijen van Tongerlo en Averbode zullen op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, opnieuw duizenden lopers en wandelaars verwelkomen voor de Keytrade Bank Abdijentocht. Online inschrijven voor de wandeling van 35 km of de loop- en wandeltocht van 16 km kan nog tot en met woensdag. Donderdag ter plaatse inschrijven kan ook.

De Keytrade Bank Abdijentocht keert dit jaar terug in volle glorie. Omwille van de coronacrisis kon het evenement in 2020 niet doorgaan, vorig jaar was er een eenmalige meerdaagse editie volgens een aangepast format. Op donderdag 26 mei mogen de wandelaars en lopers zich eindelijk opnieuw verheugen op een Keytrade Bank Abdijentocht als vanouds van abdij naar abdij.

Om klokslag 15u zal aan Sporta Spot Kempen in Tongerlo het startschot weerklinken voor de lopers. Wie de 16 km naar Averbode liever wandelt, kan vrij starten tussen 8u en 11u. De wandelaars van de 35 km kunnen tussen 7u en 9u vertrekken in Domein De Vijvers in Averbode. De Vijvers is ook de aankomstplaats voor alle loop- en wandeltochten. Al deze tochten trekken door de prachtige Merodebossen en passeren langs de abdijen van Tongerlo en Averbode, de wandelaars van de 35 km kunnen in Westerlo ook het kasteel De Merode bewonderen. Liefst 95% van het parcours loopt over onverharde wegen.

Onderweg mag iedereen rekenen op een ruime bevoorrading. De lopers van de 16 km passeren drie bevoorradingsposten. Voor de wandelaars van de 16 km is er één bevoorrading, met daarbij onder andere een fris getapte Tongerlo. Ook de wandelaars van de 35 km mogen zich verheugen op een Tongerlo van ’t vat tijdens één van hun drie bevoorradingen en zij krijgen halverwege ook pasta om hun energievoorraad op peil te houden.

Keytrade Bank Nature Trail Series

De Keytrade Bank Abdijentocht maakt deel uit van de Keytrade Bank Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. De Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen, de Keytrade Bank Crêtes de Spa en de Keytrade Bank Brussels Nature Run & Walk zijn al achter de rug. Na de Keytrade Bank Abdijentocht volgen nog de Keytrade Bank Trail de l’Abbaye (1 oktober) en de Keytrade Bank Mijnentocht (18 december).

PRAKTISCHE INFO KEYTRADE BANK ABDIJENTOCHT

Programma donderdag 26 mei 2022:
– 7u-9u: vrije start 35 km voor wandelaars
– 8u-11u: vrije start 16 km voor wandelaars
– 15u: start 16 km voor lopers
– 16u: podiumceremonie voor de eerste 3 mannen en vrouwen van de 16 km run

Locatie:
– Start 16 km lopen & wandelen: Sporta Spot Kempen (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)
– Start 35 km wandelen & finish van alle afstanden: Domein De Vijvers Averbode (Judocus Pauwelslaan, 3271 Averbode)

Shuttles:
– Voor de deelnemers aan de 16 km zijn er shuttles voorzien tussen de start- en de finishlocatie.
– De shuttles rijden tussen 7u en 18u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?