Helmut Lotti loopt 466 trappen op voor goed doel

Bijna 300 sportievelingen hebben zondag de 466 trappen van het Sheraton hotel in Brussel opgelopen voor Unicef. Onder hen ook ambassadeur Hemut Lotti.

Het Brusselse Sheraton hotel was al voor de derde keer het decor voor een trappenloop ten voordele van kinderrechtenorganisatie Unicef. Ook ambassadeur Helmut Lotti waagde zich aan de dertig verdiepingen en 466 treden. “Al op de achtste etage begon de verzuring, ineens blokkeerde alles, verschrikkelijk! Ik hoopte binnen de drie minuten boven te zijn, dus 2:52 is niet zo slecht. Ik voel nu al wel dat ik de komende dagen niet ga moeten sporten”, pufte de zanger na afloop.

Winnaar van de wedstrijd werd opnieuw Omar Bekkali (2:05). Janet Cardenas was de snelste vrouw in 3:13. Ze werden gekroond tot koning en koningin van de Sheraton en mogen het volgende jaar elke maand een gratis nacht doorbrengen in het hotel met een persoon naar keuze.

Aan de beklimming namen ook een veertigtal kandidaat-brandweerlui deel. Ze droegen voor de gelegenheid een volledige brandweeruitrusting van 20 kg.

De opbrengst van het evenement – 15 euro per deelnemer – gaat dit jaar naar de Unicef-projecten voor nomadenkinderen in Nigeria en voor de Baka-minderheid in Kameroen. In totaal bracht de trappenloop ongeveer 4.000 euro op voor het goede doel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?