(H)eerlijk tussendoortje: chocolade-courgettecake

Bakken met courgette? Dat kan zeker! Dankzij de frisse, lichtzoete smaak kun je deze groente goed verwerken in koekjes, wafels of cake. Probeer eens deze chocolade-courgettecake: een perfect tussendoortje om - zonder schuldgevoel - van te genieten!
Recept: chocolade – courgettecake

Ingrediënten: 

* 1 courgette
* 2 eieren
* 2 tl bakpoeder
* 200 g havermeel
* 200 ml sojamelk
* 40 g cacaopoeder
* 80 ml kokosolie
* 50 ml honing
* snufje zout
* 1 tl vanillepoeder
Bereidingswijze
* Verwarm de oven voor op 200 °C.
* Rasp de courgette en laat de rasp een kwartiertje uitlekken in een zeef. Zet er iets zwaars op, zodat het overtollige vocht er uitgedrukt wordt.
* Meng de vloeibare ingrediënten: eieren, sojamelk, kokosolie, honing. Voeg het cacaopoeder toe en roer erdoor.
* Meng ook de droge ingrediënten: havermoutmeel, bakpoeder, zout, vanillepoeder. Doe vervolgens de droge ingrediënten bij de vloeibare ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
* Roer de courgette erdoor.
* Verdeel het beslag over een ingevette bakvorm.
* Bak de courgettecake 60 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C. De cake is klaar als de vulling volledig gestold is. Dit kan je checken door er een satéprikker in te steken: als daar geen beslag blijft aankleven, is de cake klaar.
* Maak de saus door 4 eetlepels yoghurt los te roeren met een beetje honing. Verdeel over de cake en garneer met enkele pecannoten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?