(H)eerlijk tussendoortje: chocolade-courgettecake

Bakken met courgette? Dat kan zeker! Dankzij de frisse, lichtzoete smaak kun je deze groente goed verwerken in koekjes, wafels of cake. Probeer eens deze chocolade-courgettecake: een perfect tussendoortje om - zonder schuldgevoel - van te genieten!
Recept: chocolade – courgettecake

Ingrediënten: 

* 1 courgette
* 2 eieren
* 2 tl bakpoeder
* 200 g havermeel
* 200 ml sojamelk
* 40 g cacaopoeder
* 80 ml kokosolie
* 50 ml honing
* snufje zout
* 1 tl vanillepoeder
Bereidingswijze
* Verwarm de oven voor op 200 °C.
* Rasp de courgette en laat de rasp een kwartiertje uitlekken in een zeef. Zet er iets zwaars op, zodat het overtollige vocht er uitgedrukt wordt.
* Meng de vloeibare ingrediënten: eieren, sojamelk, kokosolie, honing. Voeg het cacaopoeder toe en roer erdoor.
* Meng ook de droge ingrediënten: havermoutmeel, bakpoeder, zout, vanillepoeder. Doe vervolgens de droge ingrediënten bij de vloeibare ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
* Roer de courgette erdoor.
* Verdeel het beslag over een ingevette bakvorm.
* Bak de courgettecake 60 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C. De cake is klaar als de vulling volledig gestold is. Dit kan je checken door er een satéprikker in te steken: als daar geen beslag blijft aankleven, is de cake klaar.
* Maak de saus door 4 eetlepels yoghurt los te roeren met een beetje honing. Verdeel over de cake en garneer met enkele pecannoten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.