Hebben onze scholen een loopbeleid?

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dus informeerden wij of onze scholen een loopbeleid hebben om hun leerlingen of studenten fit te houden. Er is hoe dan ook goed nieuws in aantocht.

Het is niet zo dat scholen geen enkele moeite doen als het om lichaamsbeweging gaat. Sommige organiseren loopwedstrijden voor studenten en heel wat hogescholen en universiteiten betalen het inschrijvingsgeld van wedstrijden (deels) terug.

Maar het kan altijd beter. Daarom wordt One Mile a Day in ons land gelanceerd. Het is een concept dat zijn oorsprong vindt in Schotland en waar in onze regio meerdere mensen/organisaties hun schouders onder zetten: initiatiefnemer Patrick Verbraecken (sportleraar van basisschool Kompas in Geel), olympisch kampioene Tia Hellebaut, Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en Energy Lab. Scholen kunnen zich via deze weg registreren om deel uit te maken van dit project.

Het uitgangspunt is dat de leerlingen elke dag 1 mijl (1,6 kilometer) lopen en zo meer aandacht besteden aan lichaamsbeweging. In ons septembernummer lees je meer over dit initiatief en over andere acties die scholen ondernemen om hun leerlingen aan het bewegen te krijgen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?