Heb jij een (elastische) band met je loopmaatje?

HBvL Dwars Door Hasselt op zondag 10 oktober wordt het grootste loopfeest van Limburg. Naast de traditionele loopnummers staat er dit jaar voor het eerst ook een CM-Duorun op het programma.

Tijdens een CM-Duorun lopen de deelnemers een parcours van 5 km in duo, aan elkaar vastgemaakt met een buddyline. Een buddyline is een elastische band die je aan de pols bevestigt. Zo kan je makkelijk samen lopen.

Op die manier zijn deelnemers tegelijk elkaars superheld en sidekick en helpen ze elkaar vooruit wanneer het moeilijk wordt. Een CM-Duorun beëindig je sowieso met een glimlach op het gezicht, want: ‘Yes, you did it… together’.

Eerder vonden er al CM-Duoruns plaats tijdens onder andere de Stadsloop De Gentenaar en de Havenland Run. De CM-Duorun in Hasselt gaat van start om 13u35. Je loopt een lus van 5 km die start en eindigt op het Kolonel Dusartplein.

Loop je toch liever op je eentje? Dat kan natuurlijk ook. HBvL Dwars Door Hasselt biedt een 3 km (start om 12u45), een 5 km (start om 13u30), een 10 km (start om 11u15) en een 15 km (start om 10u) aan. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de 1 km lange Alpro Kids Run (start om 14u30).  

HBvL Dwars Door Hasselt is de zesde manche van de Engie Running Tour, de verzameling van de mooiste stratenlopen van België.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?