HBVL Dwars door Hasselt heeft het!

De 35ste editie van HBVL Dwars door Hasselt had de eer om de de Generali presents Running Tour af te sluiten. Met ongeveer 12.000 deelnemers, groot en klein, kreeg de Running Tour een meer dan waardig slot! De hoofdstad van Limburg transformeerde een hele zondag lang in de loophoofdstad van België.

De stad Hasselt veranderde onlangs zijn slogan naar ‘Hasselt heeft het’, maar we mogen gerust zeggen dat ook HBVL Dwars door Hasselt ‘het heeft’! Dwars door Hasselt heeft een trouwe schare aan deelnemers, fanatieke supporters, een uniek parcours, fantastische animatie aan de finish/onderweg én met zijn 35 jaren een mooie traditie.

En zoals die eerder aangehaalde traditie het wil mochten de kinderen zich als eerste uitleven tijdens de Chiquita Kids Run. Maar liefst 1400 kids liepen 1 km door het centrum van Hasselt. Achteraf kreeg ieder deelnemertje een lekkere Chiquita-banaan, drankje en een leuke medaille als herinnering.

JOGGING 3KM

Na de kids was het tijd voor de Jogging 3km. Favoriet Jonas Vangeel knalde in een tijd van 9’54” voor het tweede jaar op rij naar de zege. Hij hield Sander Vijgen en Toon Miermans achter zich. Bij de vrouwen schreef Antje Valkeneers de Jogging 3km op haar naam. In 11’51” haalde ze het voor Romy Snyers en Lina Mebis.

START TO RUN 5 KM

Voor het wat deelnemers aan de Start To Run 5 km was 8/10 een persoonlijke D-Day. Na maanden van hard labeur en heel wat trainingskilometers stond een eerste keer 5km op het programma. De unieke combinatie van de mooie Hasseltse binnenstad en de talloze supporters langs de kant zorgde voor een uniek moment om voor het eerst die 5000 meters te overwinnen. Proficiat aan iedereen! En wie weet? tot volgend jaar voor de 10 of 15km…

Gijs Hubrechts snelde naar de zege in 15’37”. Mo Laaraj en Jan Neyens mochten mee het podium op. Bij de vrouwen stond er geen maat op Kim Nulens (14’54”). Anne Schreurs legde beslag op de 2de plaats, Noor Rumers werd derde.

RUN HASSELT 10 KM

Imana Truyers mocht na 10km en 34’14” haar handen in de lucht gooien. Ze haalde het afgescheiden van Mieke Gorissen en Dorien Peeters. Belangrijker dan haar eerste plaats was echter de aandacht die ze vestigde voor haar goede doel ‘Thousand Hills of Hope’. Thousand Hills of Hope steunt projecten ten behoeve van de straat- en weeskinderen en de arme bevolking van Rwanda.

Bij de mannen mocht Laurens Vanderlinden (30’20”) het hoogste schavotje betreden. Kevin De Kerpel werd tweede, Hendrik Vanden Berk liep naar de derde plaats.

HBVL DWARS DOOR HASSELT 15 KM ALS HOOGTEPUNT

De HBVL Dwars door Hasselt 15km was het hoogtepunt van deze sportieve hoogdag. De Keniaan John Mutai ging met de zege aan de haal in een ijzersterke tijd van 45’21”. Jeroen Hendrikx werd even later mooi tweede voor Cedric Van De Putte.

Gwendoline De Deyne rekende na een spannende slotfase af met Hetty Boons. De Deyne won in een tijd van 56’31”, Boons moest amper 15 seconden toegeven. Chantal Van Oosterwijck was met 56’39” een mooie derde.

Volgende afspraak van de Generali presents Running Tour is Dwars door Dendermonde op 18 maart 2018. Hopelijk zijn jullie opnieuw massaal op de afspraak!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?