HBVL Dwars door Hasselt: de grootste massaloop buiten Brussel en Antwerpen

Nu zondag, 9 oktober, is Hasselt weer helemaal aan de loper. Er worden 11.000 deelnemers verwacht voor de 34ste HBvL Dwars door Hasselt, een van de grootste stadslopen van het land.

Uitgebreid programma

Lopen blijft immens populair en de cijfers bewijzen dat HBvL Dwars door Hasselt de status van niet te missen loopevenement in Limburg heeft! Na grootsteden Antwerpen en Brussel, heeft Hasselt het grootst aantal deelnemers van het land, niet in het minst uit eigen stad.

Hasselt is niet alleen een van de grootste stadslopen, het is ook de stadsloop met het meest uitgebreide programma: lopers kunnen er kiezen uit maar liefst 5 afstanden: Chiquita Kids Run (1 km), 3 km, Run 5 km, 10 km, 15 km. Voor mindervalide sporters is er de Handbikerace 15 km.

Scholen en bedrijven massaal aan de start

Naast de vele lopers die zich individueel inschreven, zet ook de scholengemeenschap weer zijn beste beentje voor: 53 lagere, middelbare en hogescholen schreven in totaal meer dan 3500 lopers in.

Ook de bedrijfswereld toont zich van zijn sportiefste kant: meer dan 80 bedrijven staan aan de start, goed voor zowat 2000 sportievelingen. Benieuwd wie Argenta opvolgt als het ‘sportiefste bedrijf van Limburg’ in het BDO bedrijvenklassement.

Laat ook anderen sporten

Heb je sportschoenen die je niet meer draagt, maar zeker nog bruikbaar zijn? Breng ze mee naar de Sporthal KA2 in Hasselt en gooi ze in de SHOE-BOX! We zorgen ervoor dat jouw paar schoenen goed terecht komt, omdat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn!

15 km: mooi volk aan de start

Manuela Soccol is intussen voldoende gerecupereerd van haar olympische marathon en gaat op de 15 km voluit voor de overwinning. Al zal ze dan moeten afrekenen met Veerle Van Linden, dit jaar nog winnares van de DVV Antwerp 10 Miles. Ook Karen Van Proeyen, Kim Geypen en Gwendolyn De Deyne zullen stevig weerwerk bieden.

Bij de mannen is Antwerpenaar Ramdam Snoussi de uitgesproken favoriet. Hij won eerder dit jaar al twee wedstrijden van de Argenta Running Tour: Dwars door Brugge en de Stadsloop Gent. Ook Hachem Migou, Jamal Boussattati en Limburgers Jelle Bertels en Michiel Vanholst zijn gebrand op een sterke prestatie.

Veel animatie

Zowel langs het parcours als op het Kolonel Dusartplein is er opnieuw heel wat (muzikale) animatie voorzien die voor veel sfeer en ambiance zullen zorgen. Op het Kolonel Dusartplein kunnen de kinderen terecht in het kidsdorp en is er animatie voorzien door Chiquita, Argenta, Het Belang van Limburg en Essec. Onderweg kunnen de deelnemers en toeschouwers elke kilometer (!) genieten van muziek: DJ’s, jazz muzikanten, doedelzakspelers, coverbands, … En dat voor alle afstanden. Hiervoor werkt de organisatie samen met de Hasseltse straatmuzikanten. Nieuw is de animatie op het water, in samenwerking met de VVW Hasselt.

Traditioneel schrijven heel wat lopers zich lastminute in. Wie dus wil deelnemen, kan dat nog steeds online tot zaterdagavond 23u59 via www.dwarsdoorhasselt.be. Je ontvangt dan een e-tickets waarmee je op zondag 9 oktober (vanaf 11.00 uur) in Sporthal KA2 je borstnummer kan afhalen. Wil je je toch liever ter plaatse inschrijven en betalen, breng dan je identiteitskaart me voor een vlotte en correcte registratie.

Wie reeds ingeschreven is, kan in Sporthal KA2 eveneens vanaf 11.00 uur zijn borstnummer met chip afhalen.

Programma zondag 9 oktober 2016

11.00 uur: Start daginschrijvingen en afhalen voorinschrijvingen
13.00 uur: Chiquita Kids Run 1 km (< 12 jaar)
13.30 uur: Jogging 3 km
14.00 uur: Run 5 km
14.30 uur: Run Hasselt 10 km
15.30 uur: HBvL Dwars door Hasselt 15 km + Handbikerace “Memorial Fernand De Bolle” Start & aankomst: Kolonel Dusartplein.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?