HBvL Dwars door Hasselt 4de grootste van het land

HBvL Dwars door Hasselt mag op zijn 31ste editie nu zondag 13 oktober opnieuw meer dan 11.000 lopers aan de start ontvangen. Daarmee is deze Limburgse loop de op drie na grootste van het land.

Dat lopen nog steeds in de lift zit en dat HBvL Dwars door Hasselt inmiddels de status van niet te missen evenement voor de hele familie heeft, bewijzen de cijfers. Ook de scholengemeenschap zet weer zijn beste beentje voor. 70 lagere, middelbare en hoge scholen schreven in totaal meer dan 3.000 lopers in. De Hasseltse scholen zijn uiteraard sterk vertegenwoordigd, maar ook scholen uit bijvoorbeeld Voeren en Neerpelt nemen deel.

Hasselt is daarom ook een buitenbeentje onder de massalopen. Er zijn niet alleen de scholen die massaal deelnemen, er is ook het ongezien uitgebreide programma: Chiquita Kids Run 1 km, 3 km, Start to Run 5 km, Ladies Run 5 km, 10 km, 15 km en de Handbikerace 15 km

MOOI VOLK AAN DE START OP 15 KM

De 15 km kan rekenen op een sterk deelnemersveld, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Bij de mannen starten twee Limburgers als favoriet: Jeroen Hendrikx en Krijn van Koolwijk. Tegenstand komt er van Kjell De Hondt, Kim Ruell en Alexander Diaz Rodriguez.

Bij de vrouwen verwachten we een open strijd tussen Leen Leysen, Karen Van Proeyen en Gwendolyne De Deyne

VEEL ANIMATIE 

Langsheen het parcours en op het Kolonel Dusartplein is er opnieuw heel wat (muzikale) animatie voorzien die voor veel sfeer en ambiance zal zorgen. Op het Kolonel Dusartplein kunnen de kinderen terecht in het kids dorp en is er animatie voorzien door Chiquita, Fun en Turbo. Onderweg kunnen de deelnemers en toeschouwers genieten van niet minder dan 12 acts: DJ’s, jazz muzikanten, doedelzakspelers, coverbands, e.a.

Net zoals vorige jaren gebeurt de tijdsopname voor de 15 km, 10 km, 5 km en 3 km met chip die achteraan het borstnummer is bevestigd. De extra lange en brede startzone bleef behouden en deelnemers aan de 15 km en de 10 km lopen opnieuw doorheen de drukkerij van Het Belang van Limburg.

Wie zich zondag nog wil inschrijven kan daarvoor vanaf 11.00 uur terecht in Sporthal KA2 vlakbij het Kolonel Dusartplein. Wie reeds ingeschreven is kan daar dan ook zijn borstnummer met chip afhalen.

Programma HBvL Dwars door Hasselt – zondag 13 oktober
11.00 uur: Start daginschrijvingen en afhalen voorinschrijvingen
13.00 uur: Chiquita Kids Run 1 km (4 ? 12 jaar)
13.30 uur: Jogging 3 km
13.45 uur: Start to Run 5 km (M + V)
14.15 uur: Ladies Run 5 km (V)
14.30 uur: Run Hasselt 10 km (M + V)
15.30 uur: HBvL Dwars door Hasselt 15 km (M + V) + Handbikerace Memorial Fernand De Bolle

Start & aankomst: Kolonel Dusartplein

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?