Havenland Run & Walk trekt zondag door Doel en langs Verdronken Land van Saeftinghe en Hedwigepolder

Op zondag 13 november vindt de vijfde editie van de Havenland Run & Walk plaats, de eerste met start en finish in het tot Beveren behorende poldergehucht Prosperpolder, middenin Grenspark Groot Saeftinghe. Online inschrijven voor deze prachtige loop- en wandeltocht die een unieke combinatie van natuur- en havenbeleving biedt, kan nog tot en met zaterdag. Late beslissers kunnen zondag ter plaatse inschrijven.

Na vier edities met start en finish in Kallo pakt de Havenland Run & Walk dit jaar uit met een volledig vernieuwd parcours. Start en finish liggen in het pittoreske Prosperpolder, in het hart van Grenspark Groot Saeftinghe. Er is keuze uit drie afstanden: 8,5, 12,5 en 19 km. De deelnemende lopers en wandelaars zullen aan weerskanten van de Belgisch-Nederlandse grens enkele van de mooiste stukjes natuur van het Havenland kunnen ontdekken.

De langste tocht doet het beroemde polderdorp Doel aan. Een lus langs het Verdronken Land van Saeftinghe (het grootste getijdengebied van West-Europa) en de Hedwigepolder (waar enkele weken geleden voor het eerst opnieuw water van de Westerschelde door stroomde om de ontpoldering van het gebied in te zetten) staat op het programma van alle drie de afstanden. Sowieso biedt elke tocht uitgestrekte landschappen met een verrassende mix van natuur, haven en landbouw.

Peter Van de Putte, directeur Maatschappij Linkerscheldeoever: “Dat de Havenland Run & Walk deze zondag plaatsvindt in Grenspark Groot Saeftinghe is een absolute meerwaarde. Regelmatige deelnemers aan het event kunnen nu ook kennismaken met een uniek gebied, vlak naast de haven en er onlosmakelijk mee verbonden. En voor wie van iets verder komt, is het een aangename ontdekking van de diversiteit die deze streek te bieden heeft.”

Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp Bruges: “Port of Antwerp Bruges ondersteunt tal van sportinitiatieven omdat sport en beweging mensen verbindt, drempels verlaagt en zorgt voor verrassende ontmoetingen. Ik hoop dat ook dit jaar mensen hun sportieve grenzen verleggen door deel te nemen aan de Havenland Run & Walk en dat ze de haven op een unieke manier ontdekken.”

Eco-charter

Samen met de title partners heeft de organisatie voor deze vijfde editie van de Havenland Run & Walk opnieuw een eco-charter uitgewerkt. Respect voor de omgeving staat voorop. Zo zullen bijvoorbeeld bij alle bevoorradingen, zowel onderweg als aan de finish, plastic wegwerpbekers uit den boze zijn. Alle deelnemers dienen gebruik te maken van hun eigen beker. Er worden op alle bevoorradingsposten ook dropzones voorzien voor eet- en drankverpakkingen.

PRAKTISCHE INFO HAVENLAND RUN & WALK

Programma zondag 13 november 2022:

• 8u: afhalen borstnummer run + start daginschrijvingen run
• 9u-9u30: vrije start run 19 km
• 9u30-10u: vrij start run 12,5 km
• 10u-10u30: vrije start run 8,5 km + CM-Duorun
• 11u: afhalen polsbandje walk + start daginschrijvingen walk
• 11u-12u: vrije start walk 19ckm
• 11u-13u30: vrije start walk 8,5km en 12,5km
• 17u: sluiting finish run & walk

Start & finish:

Jeugdcentrum Prosperpolder
St-Engelbertusstraat 5
9130 Beveren

Meer info & inschrijvingen:

www.havenlandrun.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?