Havenland Run & Walk 2020 in aangepast jasje

Genieten van een prachtig stukje natuur met als achtergrond de haven van Antwerpen, dat blijft ook op 7 en 8 november in 2020 de essentie van de Havenland Run & Walk. Je kan je vanaf nu inschrijven!
Op zaterdagavond ontdekken honderden wandelaars een stukje Havenland by night op een parcours van 8 of 12 km. Lopers kunnen alleen zondag deelnemen en hebben de keuze uit drie afstanden: 8, 12 of 21,5 km. Start en aankomst liggen bij KSK Kallo. Na de start voert het parcours je langs het uitgestrekt natuurdomein Rietveld Kallo, voorbij Fort Sint-Marie – een van de oudste forten rond Antwerpen, en het charmante dorpscentrum van Kallo. En de grootste troef: de haven verlies je nooit uit het oog. 
“De Havenland Run & Walk geeft jong en oud een unieke kans om onze haven en omgeving op een recreatieve manier te leren kennen”, vertelt Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp, met veel trots. Marc Van de Vijver, burgemeester van Beveren, sluit zich aan bij Vandermeiren. “Alhoewel we onder een moeilijker gesternte dan andere jaren leven, vormt Beveren en deelgemeente Kallo ook dit jaar het fascinerende decor voor een nieuwe editie van de Havenland Run & Walk: lopen en wandelen op de snijlijn tussen natuur en industrie, doorheen de verschillende natuurgebieden die polderdorp Kallo moeten bufferen van de nimmer slapende Waaslandhaven.” 
Schepen van sport Katrien Claus vult aan: “Dit evenement betekent een waardevolle uitbreiding op het ruime aanbod dat hier al is.” Het evenement is de ideale gelegenheid om op een sportieve manier kennis te maken met de veelzijdigheid van de Waaslandhaven, onderstreept Boudewijn Vlegels, voorzitter van de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO). “De meeste mensen denken spontaan aan industrie en containerschepen, maar er is ook heel wat toegankelijk groen waar je kan genieten van de rust en het uitzicht. Met de Havenland Run & Walk willen we iedereen de gelegenheid geven om deze unieke omgeving te ontdekken. Als MLSO hopen we dat veel medewerkers van de bedrijven en hun familieleden aan dit evenement deelnemen, om zo hun dagelijkse werkomgeving op een andere manier te ontdekken.” 
CORONAPROOF 
Samen met Gemeente Beveren werkte organisator Golazo sports een coronaveilige versie van de Havenland Run & Walk uit. Naast het opsplitsen van de wandelaars en lopers zal de start op beide dagen er anders uitzien. Op zaterdagavond vertrekken maximum 400 wandelaars per half uur, tussen 17u en 19u. Op zondag zal er per kwartier een groep lopers van maximum 200 personen vertrekken. Er wordt een erg ruim startvak voorzien zodat de deelnemers op een veilige afstand van elkaar kunnen vertrekken. Bovendien is vooraf inschrijven verplicht. “In deze uitdagende periode is het meer dan ooit belangrijk dat mensen elkaar op een veilige manier kunnen ontmoeten”, onderstreept Jacques Vandermeiren. “Dit evenement leent zich er perfect toe om samen te bewegen in een prachtig groene omgeving.” 
CM-DUORUN 
Zondagnamiddag staat de CM-duorun opnieuw op het programma. Deelnemers kunnen het parcours van 8 km per 2 af te leggen. Letterlijk! De lopers zijn met een buddyline aan elkaar verbonden en krijgen bij inschrijving ook matchende loopshirts. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?