Haven zet poorten open voor lopers

Antwerpen krijgt op zaterdag 12 september een gloednieuw loopevenement in het havengebied. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie in de voormalige Opel-fabriek. Inschrijven kan vanaf morgen, woensdag 17 juni, om 10u.

Op het 15 km lange parcours van de Havenrun lopen de deelnemers langs torenhoge rijen containers, dwars door de Antwerpse haven. De verzamelplaats van het evenement is de indrukwekkende Opel-site op de Noorderlaan. De laatste kilometer van het parcours loopt volledig door de immense fabriekshal en de finish ligt in de Press Shop, de plaatslagerij van de voormalige autofabriek.

Tijdens de Havenrun ontdekken de lopers het 2,5 km lange Churchilldok. Een aantal havenbedrijven zetten hiervoor speciaal hun deuren open: Trans-Continental Logistics, ICTC, Zuidnatie, PSA, OCHA en Nova Natie.

“Met de Havenrun willen we lopers een unieke kans geven om onze haven op een andere manier te beleven. Het parcours loopt langs het Churchilldok waar een mooie mix van havenactiviteiten te vinden is. Als loper zal je aan den lijve ondervinden waar het in de haven dagelijks om draait. Vertrekken en aankomen in de fabriekshallen van de voormalige Opelfabriek zal voor velen een uitzonderlijke gebeurtenis zijn”, zegt havenschepen Marc Van Peel.

“Dit concept past perfect in onze filosofie waarbij de beleving voor de deelnemer centraal staat. Veruit het grootste deel van het parcours is de andere 364 dagen verboden terrein. Zo wordt de Havenrun een unieke ervaring en een must-do voor iedereen die van lopen houdt.” zegt Greg Broekmans, verantwoordelijke running bij Golazo sports.

Om het comfort te garanderen is er maximaal plaats voor 5.000 deelnemers. Speciaal voor bedrijventeams wordt er een apart klassement opgesteld. De inschrijvingen starten woensdag 17 juni om 10 u.

Praktische info

Afstand: 15 km

Startschot Havenrun: 14u30

Start en finish: voormalige Opel-fabriek (Noorderlaan 401, Antwerpen)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?