Hasselt maakt zich op voor loopfeest

Op zondag 12 oktober wordt de Hoofdstad van de Smaak tijdelijk omgetoverd tot Hoofdstad van de Sport. Dwars door Hasselt biedt zoals elk jaar een uitgebreid programma met voor elk wat wils.

In 2007 liepen meer dan 10.000 deelnemers door de hoofdstad van Limburg. (Foto Patrick Van Gelder)
Met meer dan 10.000 deelnemers voor de jubileumeditie in 2007 is de gezelligste stratenloop van Vlaanderen uitgegroeid tot veel meer dan een jogging! Dwars Door Hasselt brengt kleur en ambiance in de binnenstad en is er voor scholen, verenigingen, bedrijven en individuelen; beginnende joggers en topatleten; jong en oud.

Op het programma staan de traditionele 15 km Dwars Door Hasselt om 15u30 maar ook twee kortere afstanden (5 km & 3 km) en de Chiquita Kids Run van 1 km. Daarnaast zijn er nog de Skeelertocht (15 km) en de Handbikerace “Memorial Fernand De Bolle” voor personen met een handicap.

De voorinschrijvingen zijn ondertussen afgesloten. Je kan nog wel ter plaatse inschrijven in de inschrijvingstent op het Kolonel Dusartplein op vrijdag 10 oktober (van 15u-20u), zaterdag 11 oktober (van 13u-17u) en zondag 12 oktober (vanaf 10u). Bij United Brands Hasselt kan je je nog voorinschrijven tot 10 oktober om 12u.

Wie graag reeds de parcoursen van Dwars Door Hasselt verkent, kan aan de slag: ze zijn inmiddels uitgepijld én staan ook online.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?