Hassan droomt van nieuwe waanzinnige olympische uitdaging

Op de Olympische Spelen van Tokio was Sifan Hassan de eerste atlete die de 1500, de 5000 en de 10.000 meter combineerde. In 2024, op de Spelen van Parijs, wil de Nederlande opnieuw met een ongeziene stunt uitpakken ...

“Het is mijn droom om in Parijs de piste en de marathon te combineren”, sprak Hassan woensdagavond op het Nederlandse Sportgala, waar ze verkozen werd tot Sportvrouw van het Jaar. Wegens een coronabesmetting kon ze niet aanwezig zijn op de uitreiking in Haarlem, maar via digitale weg deelde ze wel haar grootse plannen met het grote publiek.”

“Ik weet het nog niet honderd procent zeker hoor, maar piste én marathon is mijn doel op de Olympische Spelen van 2024. Drie afstanden op één Spelen, dat heb ik laten zien. Dit wil ik ook zien, voor mezelf. Is het mogelijk, of niet? Hopelijk blijf ik gezond. Als ik ga trainen voor de marathon, dan weet ik of ik het kan”, aldus Hassan, die eind 2023 haar eerste marathon plant te lopen. 

Als Hassan ergens voor gaat, dan gaat ze er vol voor. En dus gaat ze voor niets minder dan goud. “We hebben met Abdi Nageeye al marathonzilver behaald in Tokio, geweldig, voor zo’n klein land. Ik zeg niet dat ik het kan of ga doen, maar het is een uitdaging. En ik houd van uitdagingen. Dit is mijn volgende droom!”

Op de Spelen van Tokio dit jaar won de 28-jarige Hassan goud op de 5000 en 10.000 meter en brons op de 1500 meter.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?