Hartverwarmend: hand in hand over de meet van marathon

Op zondag 5 mei vond de Pittsburgh Marathon plaats. Daar speelde zich een hartverwarmend tafereel af: 2 loopsters liepen hand in hand over de meet...

De supporters die in de cheering zone op 25 mijl (iets meer dan 40 km) stonden, zagen hoe de 2 laatste vrouwelijke lopers hand in hand liepen en elkaar de hele tijd aan het aanmoedigen waren. Iets meer dan 7 uur onderweg, hadden ze de bezemwagen achter hen.

Een toeschouwer beschrijft het als een ongelofelijk tafereel. Veel mensen moesten een traantje wegpinken. De Amerikanen houden sowieso wel van een vleugje drama, maar we kunnen ons voorstellen dat het echt wel een mooi moment was. Enkele toeschouwers liepen een eindje met de vrouwen mee om hen een extra hart onder de riem te steken. Het beeld ging meteen viraal via social media.

Voor de linkse vrouw (Laura Mazur, 37 jaar) was het haar 12de marathon, voor de rechtse (Jessica Robertson, 30 jaar) haar allereerste marathon. De vrouwen, die elkaar van haar nog pluim kenden voor de marathon, kwamen elkaar tegen rond mijl 14 van de marathon. “Ik sloeg in paniek toen ik zag dat ik als laatste liep. Toen keek ik achter me en ik zag een andere loopster, dat was Jessica,” vertelt Mazur. “Ik was aan het facetimen met mijn moeder, omdat ik het heel lastig had en wat aanmoedigingen nodig had. Toen kwam Laura naast me lopen. Ze zei me dat ze bij mij zou blijven lopen tot het einde, als ik bij haar zou blijven,” aldus Jessica.

Naast een mooie medaille, hebben beide vrouwen er dus elk een vriendin voor het leven bij sinds die 5de mei!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?