Hardlopen met Evy is Nederlands bekendste sportapp

Hardlopen met Evy is bij de Nederlandse sporters de bekendste, en bij de lopers de tweede populairste app. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten.

66% van de Nederlanders doet aan sport. 84% van hen doet vooral aan wandelen, 56% aan zwemmen, 46% aan fitnessen, 30% aan lopen en 16% aan wielrennen. Vooral bij de wandelaars, lopers en fietsers hebben volgens het onderzoek apps en activity trackers inmiddels hun plek veroverd.

Sporten met een app is duidelijk populairder dan met een activity tracker. De helft van de lopers (46%) gebruikt een app, bij 35- tot 50-jarige lopers piekt dat naar 54%. Het gebruik van activity trackers ligt op ongeveer 3% bij het sporten.

Volgens de respondenten motiveert en stimuleert het gebruik van apps hen, geeft het inzicht in de prestatie en is het een leidraad voor de ontwikkeling. Sport apps bieden ook de mogelijkheid om sportprestaties, en dan vooral foto’s en routekaartjes, te delen op social media. Dat is populairder onder mannen (20%) dan onder vrouwen (12%).

EVY DE BEKENDSTE, RUNKEEPER DE POPULAIRSTE

De bekendste apps onder sporters zijn Hardlopen met Evy (36%), Runkeeper (34%) en Runtastic (20%). De bekendste activity trackers zijn Nike FuelBand (12%), Garmin Vivofit (9%), Jawbone en Fitbit (beide 7%).

De populairste app bij de lopers is Runkeeper, gevolgd door Hardlopen met Evy. Een derde (35%) van de gebruikers van Runkeeper gebruikt deze app bij elke sportsessie en nog een kwart (27%) meestal. Een op de acht gebruikers van Runkeeper kan niet meer zonder deze app. Een derde van de gebruikers van Hardlopen met Evy gebruikt de app altijd, 16% meestal. 

Hardlopen met Evy is het Nederlandse broertje van de Start 2 Run app, die in oktober 2013 werd ontwikkeld door Evy Gruyaert, Energy Lab en The Reference. Ondertussen heeft de Nederlandse versie al meer dan 400.000 en de Belgische 135.000 gebruikers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?