Hardlopen brengt al deze gezonde processen op gang

Dat lopen een boost geeft aan je fysieke en mentale welzijn is al in tal van wetenschappelijke studies aangetoond. Mizuno somt de belangrijkste pluspunten nog eens op en stelt vier loopschoenen voor waarmee je er meteen kan opuit trekken.

“Duizenden jaren evolutie heeft ons gestel aangepast op hardlopen: we kunnen urenlang klappen opvangen door de bijzondere constructie van onze voeten, knieën, heupen en ruggengraat. Schoenen met extra demping kunnen hierbij extra ondersteuning bieden”, aldus Mizuno, het internationale sportmerk dat in 1906 werd  opgericht in het Japanse Osaka.

“Als je hardloopt zet je allerlei processen in werking die gezond zijn voor je lichaam: vetverbranding, extra reiniging door zweten, betere stoelgang, versterking van gewrichten en training van hart- en bloedvaten. Het activeert ook de productie van hormonen en neurotransmitters als dopamine, noradrenaline, serotonine en endorfine. Hierdoor voel je je gelukkiger, krijg je meer zelfvertrouwen, heb je minder last van stress, kun je je beter concentreren, onthoud je beter en ben je energieker.”

Omdat ieder zijn eigen voorkeur heeft voor loopschoenen heeft Mizuno vier modellen op een rij gezet:

WAVE RIDER 24

Een lichtgewicht hardloopschoen voor allround neutrale lopers die op zoek zijn naar dynamische demping en energierendement. Adviesprijs 149,95 euro.

WAVE SKY 4

Schoen uit de topcategorie van Mizuno voor lopers met een hoog kilometerrendement die een zwevend gevoel willen ervaren door middel van een ongelooflijke demping en verbazingwekkende energieteruggave tijdens het rennen. Adviesprijs 169,95 euro.

WAVE INSPIRE 17

Zeer stabiele schoenen voor hardlopers met overpronatie of voor iedereen die voor het eerste gaat hardlopen. Geweldige schoenen om te trainen voor je eerste marathon. Adviesprijs 149,95 euro.

SKYRISE 2

Hardloopschoen voor gemiddelde lopers met neutrale pronatie, op zoek naar zeer gedempte schoenen. Nu met Mizuno ENERZY voor nog betere demping en energierendement. Adviesprijs 134,95 euro.

RUNNING.BE SCHOENENSPECIAL

Op zoek naar dé ideale loopschoen? In de schoenenspecial van running.be magazine krijg je een overzicht van maar liefst 50 loopschoenen van diverse merken: van iconische klassiekers tot de nieuwste modellen. Samen met loopspeciaalzaak Runners’ lab deelden we de 50 schoenen op in 4 categorieën naargelang jouw loopdoel, voettype en persoonlijke voorkeur.

De schoenenspecial van running.be magazine: nu verkrijgbaar in de supermarkt, dagbladhandel & Standaard Boekhandel. Bestel online of lees het hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?