Hardloopsokken gemaakt van visnetten uit de oceaan

Teko introduceert Light Minicrew, fijne hardloopsokken voor het leveren van actieve prestaties. De sokken worden gemaakt van Econyl, een 100% gerecycleerd nylon dat wordt geproduceerd van ronddrijvende visnetten uit de oceaan. Het materiaal is zacht, licht van gewicht en duurzaam. De sokken zijn anatomisch gevormd en voeren vocht meteen af, waardoor ze snel droog zijn.

Teko Light Minicrew hardloopsokken beschikken over doordachte innovaties en eigenschappen die zorgen voor een optimaal draagcomfort tijdens het hardlopen:

* Ergonomic Heel-Fit: een Y-naad op de hak geeft een bollere hiel voor een perfecte pasvorm
* Anti-Crumple Zone: geen ophopende textiel meer bovenop de wreef
* Mesh Breathability Zones op de wreef en onder de voet, voor een snellere afvoer van zweet
* Asymmetric Premium Fit: optimale pasvorm voor zowel de linker- als rechtervoet
* Seamless Toe: geen naden bij de teen voor ultiem comfort

Naar schatting zwerft er 600.000 ton aan afgedankte visnetten in zee rond. Deze oude visnetten worden op zeven plekken ter wereld uit de oceanen gevist en naar een centrale opslagplaats gebracht. Daar worden ze schoongemaakt en gefabriceerd tot garen. Van het nylonafval dat rondzwerft in de oceaan wordt onder andere de nieuwe stof ECONYL gemaakt, een ademende en duurzame stof waar Teko haar kwaliteitssokken van maakt. Kortom, deze sokken zijn goed voor je prestaties én voor het milieu!

De Teko Light Minicrew sokken kosten 14,95 euro per paar. Ze zijn verkrijgbaar in blauw en groen. Ze zijn 100% chloorvrij en kunnen in de wasmachine en de droger. De verkooppunten vind je via www.technolyt.nl

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?