Hard-lopen ontleed!

Hardlopen is ideaal voor atleten die op zoek zijn naar een beter gewicht. Maar leg je nu de nadruk op het eerste deel van het woord of het laatste? ProRun en Running gingen op onderzoek.

Hardlopen is ideaal voor atleten die op zoek zijn naar een beter gewicht (foto prorun)
Na een stevige loopinspanning, is je lichaam  tot 12 uur na de inspanning nog steeds bezig met vetverbranding. Natuurlijk moet je daarvoor wel wat doen, want vetverbranding heeft tijd nodig om op gang te komen, gemiddeld zo’n 20 minuten.

Loop je niet helemaal voor je plezier, maar gebruik je hardlopen om op gewicht te blijven dan loop je misschien best wat minder kilometers. Let dan extra op je voeding, want hoe beter je je voeding samenstelt, hoe minder omvang in kilometers je moet maken.

Indien je je overtollige kilo’s zo snel mogelijk kwijt wil raken, raden we elke atleet aan om op een langzaam tempo te gaan hardlopen. Zo zorgt u ervoor dat je lichaam vet gaat verbranden in plaats van koolhydraten en suikers. Je gaat bovendien langer kunnen lopen en daardoor (nog) meer vet verbranden. Door op een hoog tempo te gaan hardlopen, verbeter je je conditie. Het is zeker aan te raden om af en toe eens sneller te lopen. Op die manier voorkom je ook dat je “traag” wordt, door het uitsluitend rustig lopen aan een lage hartslag.

Met hardlopen de vetverbranding aanzetten om op die manier overtollig gewicht kwijt te raken is prima. De samenstelling van je maaltijden verdient daarbij extra aandacht om je bouwstoffen binnen te krijgen. Het gaat niet alleen maar om het verkleinen van de portie. Met sporten heb je bouwstoffen nodig, doe jezelf daar niet tekort. Blijf verantwoord eten én hardlopen. Succes!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?