Hanne Decoutere, de gazelle van de nieuwsdienst

Ze is gebeten door de actualiteit en bezeten door de sport. Nieuwsanker Hanne Decoutere vertelt in running.be magazine over hoe ze switcht tussen ballerina's, stijgijzers en loopschoenen.

Wat betekent lopen en bij uitbreiding sporten in jouw leven?
Hanne Decoutere: “Het is pure ontspanning. Ik voel er geen competitiedrang bij, dat heb ik eerder bij het dansen. Hoewel, wanneer ik met iemand ga lopen, wil ik toch altijd de eerste zijn (lacht). Wat ik wil zeggen: ik train niet speciaal voor wedstrijden. Geef mij maar gewoon de vrijheid en de rust die ik bij het lopen voel. Verplichtingen hoeven daar niet bij te zijn. Ik ga elke week drie à vier keer op pad. Meestal mik ik op een uur lopen, maar als ik niet veel tijd heb, dan stopt de klok na drie kwartier.”

Ben je een einzelgänger op loopschoenen of een gezelschapssporter?
“Niks beters dan alleen lopen door een bos of in de natuur. Er zijn nochtans heel veel mensen die me vragen om samen te lopen, maar dat gaat me toch niet zo goed af. Het is moeilijk om je tempo af te stemmen op elkaar. Vaak erger ik me aan het trage tempo en wanneer het veel te snel gaat, heb je er ook niks aan. Laat me maar alleen, dan heb ik veel tijd om na te denken en creatief te zijn.”

Geen competitiedrang zei je daarnet, dat betekent dus helemaal geen wedstrijden?
(Steekt vingertje op) Dat dan ook weer niet. Elk jaar loop ik de 20 kilometer door Brussel, behalve vorig jaar tijdens m’n zwangerschap. Maar wanneer de meimaand eraan komt, ben ik in wedstrijdmodus. Dan kan ik mezelf ook motiveren om wat langer te lopen. In die periode drijf ik de duur van mijn trainingen wel eens op tot twee uur of langer.”

Dan heb je een stevige basisconditie, anders moet je er zelfs nog niet aan denken.
“Ik loop zomer en winter. Regen of sneeuw, het maakt me allemaal niks uit. Drie keer per week is het minimum en daar laat ik de weergoden niet tussenkomen.”

Lees het volledige interview in het extra dikke maartnummer van running.be magazine, nu in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?