Handig logboek voor lopers

Wie graag zijn gelopen kilometers bijhoudt, kan op de website van joggingclub Gavertrimmers een handig logboek downloaden. De tool heeft enkele interessante extra functies en is helemaal gratis.

Al bijna 1.000 unieke gebruikers hebben het logboek op de website van de Gavertrimmers gedownload. Het logboek is een groot rekenblad waar je elke dag het aantal gelopen kilometers en de daarvoor benodigde tijd kunt invullen. De tool berekent dan meteen de gemiddelde snelheid (zowel in km/u als in tijd per kilometer) en houdt het totaal bij: per 7 laatste dagen, per week, per maand en per jaar. Dankzij de daarbijhorende tabellen en grafieken krijg je in één oogopslag een overzicht van de gedane trainingsarbeid.

Per training kun je ook wat meer informatie schrijven: waar je precies bent gaan lopen, de weersomstandigheden, enzovoort. Om het geheel overzichtelijk te houden, is de beschikbare ruimte wel beperkt. Zo is het niet mogelijk om bijvoorbeeld de uitgebreide details van een intervaltraining bij te houden.

Je kunt ook aangeven met welke schoenen je bent gaan trainen. Dit laatste is heel interessante informatie want er is ook een functie die het aantal kilometer bijhoudt per schoenenpaar. Als je weet dat een paar gemiddeld zowat 1.000 km meegaat, dan kun je tijdig uitkijken om nieuwe loopschoenen te kopen. Op die manier vermijd je met versleten schoeisel op pad te gaan en dus mogelijke blessures.

Wie regelmatig een wedstrijd meepikt, kan ook die informatie kwijt in dit logboek. Niet alleen rekent de tool opnieuw de gemiddelde snelheid uit, maar hij rekent ook de behaalde plaats in het deelnemersveld om naar een percentage. Op die manier zie je de vooruitgang (of de achteruitgang) ten opzichte van de gemiddelde concurrentie.

Het downloaden is helemaal gratis, maar de bedenker van het logboek doet sinds dit jaar een oproep om een goed doel naar eigen keuze te steunen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?