Halloween-run wordt nachtmerrie voor organisatie

Een keer goed schrikken, dat is eigen aan Halloween. Alleen was het voor de organisator van een loopwedstrijd een beetje van het goede te veel.

Normaal gezien moest afgelopen zondag de Fayetville Halloween Half Marathon en 5K (North Carolina, VS) plaatsvinden. De voorbije jaren was dat een succesvol evenement, maar nu werd het enkele dagen voor het startschot afgelast.

Wat was er gebeurd? De organisatie had een tijdje terug nog geen duidelijkheid over het parcours omdat het stadsbestuur van Fayetville nog geen toestemming had gegeven voor enkele passages door bepaalde straten. De organisatoren gingen ervan uit dat het allemaal wel in orde ging komen, waardoor ze alvast startten met de inschrijvingen. Dat schoot bij het stadsbestuur in het verkeerde keelgat. Zij voelden zich onder druk gezet en de relatie raakte vertroebeld. Resultaat: goedkeuring voor het hele parcours kwam er niet meer.

Geen reddingsboei

Aanvankelijk werd daardoor alleen de halve marathon afgelast. De bedoeling was om de wedstrijd van 5 kilometer op privéterrein te laten plaatsvinden en het stadsbestuur buitenspel te zetten. Maar de eigenaar van dat privéterrein trok zich in laatste instantie ook terug, waardoor ook die 5 K-wedstrijd afgelast werd.

De organisatie zal elke deelnemer binnen de 72 uur terugbetalen. Het liet wel weten zeer ontgoocheld te zijn in het stadsbestuur. De organisatoren wijzen erop dat er deelnemers uit 16 verschillende staten aan de start zouden staan en dat de wedstrijd goed is voor de economie en reputatie van de stad.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?