GvA Santa Run: 4000 lopers in kerstpak door Antwerpen

Nu zaterdag, 12 december, vindt de negende GvA Santa Run plaats in het centrum van Antwerpen. Enkele duizenden kerstmannen en -vrouwen palmen dan de binnenstad in voor de grootste Santa Run van het land.

De start vindt dit jaar voor het eerst plaats in Park Spoor Noord: deze hippe site ten noorden van het centrum van Antwerpen kreeg de laatste jaren een stevige opknapbeurt en leent zich perfect tot eventsite van de GvA Santa Run. Centrale plaats van het gebeuren is de Parkloods die niet alleen dienstdoet als zenuwcentrum voor de start, maar nadien ook de ideale locatie is voor de afterparty!

Om 19.30u geeft schepen van Sport Ludo Van Campenhout in Park Spoor Noord het startshot van de Santa Run. Het parcours van 5km loopt vervolgens langs enkele van de mooiste plekjes van Antwerpen met als hoogtepunten de ludieke Smeets-jeneverbevoorrading op de Meir, de passages langs de kerstmarkt op de Groenplaats, het feeëriek verlichte stadhuis op de Grote Markt en de finish in de schaduw van het MAS. Kortom: ideaal om de kerstperiode officieel en sportief van start te laten gaan!

Inschrijven doe je zo

Na de aankomst worden de deelnemers en hun supporters uitgenodigd in de Parkloods voor de GvA Santa Run Party met live DJ tot middernacht!

Inschrijven kan tot en met vrijdag 23.59u op www.gvasantarun.beof de dag zelf vanaf 17u in de Parkloods.

Music For Life

Net zoals vorig jaar neemt de GvA Santa Run deel aan Music For Life. Er wordt geld ingezameld voor Kamiano: een Antwerps initiatief dat op kerstavond met de steun van tal van vrijwilligers een kerstfeest aanbiedt in de Carolus Borromeuskerk aan mensen die het moeilijk hebben. Bij de inschrijving kan elke deelnemer 5 euro extra storten voor dit prachtige goede doel.

Praktische info

GvA Santa Run
Zaterdag 12 december
Parkloods, Park Spoor Noord (Damplein 1, Antwerpen)
Start om 19.30u

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?