GVA Dwars door Mechelen op recordkoers

Nu zondag wordt het startschot gegeven voor de 8ste editie van GVA Dwars door Mechelen. Deze gezellige stadsloop is uitgegroeid tot een vaste waarde op de kalender van vele lopers.

Het parcours van GVA Dwars door Mechelen gidst de deelnemers ook dit jaar via een prachtige lus langs de Dijle naar de bruisende binnenstad van Mechelen. De organisatie verwacht om en bij de 5.000 lopers, dat zijn er heel wat meer dan de voorbije jaren. Het gros van de lopers kiest voor de koninginnenafstand van 10 km, maar ook de Start to Run 5 km is opnieuw een succes.

Opvallende trend bij GVA Dwars door Mechelen is dat steeds meer bedrijven meelopen, vaak gekoppeld aan een inzamelingsactie voor het goede doel. Ruim 30 verschillende bedrijven schreven zich in. Met respectievelijk 500 en 300 deelnemers spannen Mondelçz International en Continental de kroon. Naast de vele bedrijfslopers zullen ook minister-president Kris Peeters en minister Hilde Crevits aan de start staan.

Om de doorstroming op het smallere gedeelte langs de Dijle vlot te laten verlopen wordt er gewerkt met een zandloperstart. Dit principe, dat ook toegepast wordt bij de DVV Antwerp 10 Miles, bestaat uit een vernauwing aan de start tot een breedte van ruim 1 meter. Het duurt dus langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen. De resultaten worden opgemaakt op basis van de netto-tijd van iedere loper, dus dringen om vooraan te staan is niet nodig. De tijd voor de loper begint pas te lopen bij passage over de startlijn. Ook op de 5 km zal dit principe worden toegepast.

Inschrijven kan de dag zelf vanaf 11 uur voor de 10 km en 5 km (Sportpark De Nekker) en vanaf 12 uur voor de Chiquita Kids Run (Grote Markt).

GvA Dwars door Mechelen
Praktische info:
Parking, inschrijvingen en start 10 km & 5 km:
Sportpark De Nekker (Nekkerspoel-Borcht, 2800 Mechelen)

Start Chiquita Kids Run 1 km: Ijzerenleen (bij de Grote Markt)
Finish alle afstanden: Grote Markt

Programma:
13.00 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.30 u.: Start to Run 5 km
15.15 u.: GVA Dwars door Mechelen 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?