GVA Dwars door Geel, meer dan lopen

Nu zaterdagavond 26 juni vindt de tweede editie van GVA Dwars door Geel plaats. 1.500 lopers worden in het centrum van Geel verwacht.

Na het lopen kunnen de deelnemers genieten van de sfeer van de jaarlijkse braderie en de optredens van de Gelse Metten. (foto alain buyck)
Deze massaloop kadert in de feesten die eind juni traditioneel in Geel plaats vinden. Zo pikken de lopers ook de sfeer van de braderie en, nadien, de optredens van de Geelse Metten mee.

Op het programma van GVA Dwars door Geel staat de Chiquita Kids Run 1 km, de Avalympics 1 km, de Start to Run 4,5 km en GVA Dwars door Geel 10 km. Om de lopers aan te moedigen zorgen Gazet van Antwerpen en Radio Nostalgie op het parcours voor 2 DJ-booths met pompende beats. 

BARBARA DEX AAN DE START 

Enkele bekende gezichten zullen dit jaar aan de start van de 4,5 km staan: zangeres Barbara Dex, RTV-gezicht Jeroen Verlooy, burgemeester Frans Peeters en Schepenen Christel Jackers en Dirk Lievens.

Het gros van de deelnemers zal starten op de 10 km. Zij leggen 2 rondes af in en rond het centrum van Geel. Topfavoriet voor de 10 km is Yoeri Beyens uit Meerhout, die vorig jaar nog tweede eindigde achter Pieter Rijnders.

FINISH OP DE WERFT

Grootste wijziging ten opzichte van vorig jaar is dat de start- en aankomstplaats worden omgekeerd. Er wordt nu gestart op de Markt, de aankomst ligt op de Werft. Daar kunnen de deelnemers zich achteraf uitgebreid laten masseren door het GVA-DVV Massage Team. Voor de kleinsten staat er een groot kinderdorp opgesteld.

AVALYMPICS

Een initiatief dat dit jaar opnieuw herhaald wordt is de Avalympics 1 km. Deze jogging voor personen met een verstandelijke beperking wordt georganiseerd in samenwerking met het MPI Oosterlo. Hiervoor worden meer dan 100 deelnemers verwacht. 

Inschrijven kan nog! Tot en met vrijdag in de CM-Thuiszorgwinkel van Geel (Stationsstraat) of bij Ren Tessenderlo. Of de dag zelf vanaf 16 uur in het Sint-Aloysiusinstituut (Diestseweg).

De resultaten van GVA Dwars door Geel worden op maandag 28 juni aangeboden in de volledige oplage van Gazet van Antwerpen.


Programma
  • 16u00: start inschrijvingen
  • 18u15: Chiquita Kids Run 1 km
  • 18u30: Avalympics 1 km
  • 19u00: Start to Run 4,5 km
  • 20u00: GVA Dwars door Geel 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?