Gulden Tripel voor finisher Spartathlon

Ronny Jansen is in zijn gemeente Malle laureaat geworden van de Gulden Tripel. Die trofee krijgt hij na het uitlopen van de Spartathlon vorig jaar.

De Gulden Tripel wordt uitgereikt door het Davidsfonds van West- en Oostmalle aan personen, bedrijven of groeperingen die de naam en faam van Malle buiten de gemeente uitdragen. Ronny Jansen deed dat door vorig jaar succesvol deel te nemen aan de Spartathlon, een loodzware loopwedstrijd van Athene naar Sparta over 246 km, die in 36 uur afgelegd moet worden.

Als laureaat van de Gulden Tripel treedt Jansen in de voetsporen van onder andere snowboarder Seppe Smits. “Ik vind het een hele eer om tot het mooie rijtje van laureaten te mogen behoren. Deze trofee houdt tevens een erkenning van mijn sport in”, aldus de 43-jarige Jansen in Gazet van Antwerpen.

“Het was nog maar mijn eerste deelname aan de Spartathlon. Ik kwam aan na 35 uur, 18 minuten en 13 seconden en werd 60ste van de 72 finishers. En dat terwijl er 336 atleten gestart waren.”

Jansen kreeg de smaak te pakken toen hij in 2009 met een vriend meeging naar de Spartathlon om er Rik Thijskens te ondersteunen. “Toen besloot ik om in 2012 zelf deel te nemen. In 2015 wil ik er opnieuw staan. Daarvoor train ik zo’n tien uur per week. Mijn geheim? Ik moet toegeven dat na een zware wedstrijd een Westmalse tripel overheerlijk smaakt.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?