Guga Baul en zijn typetjes gidsen je door ’t Stad tijdens Keytrade Bank Virtual City Run Antwerpen

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 mei kan je meedoen aan de Keytrade Bank Virtual City Run Antwerpen. Deze looptocht van 5 of 10 km vat je aan waar en wanneer je maar wil, maar toch zal je het gevoel krijgen alsof je midden in 't Stad loopt. Daarvoor zorgt je persoonlijke audiogids, Guga Baul. Vlaanderens bekendste stemmenimitator kruipt tijdens je run in de huid van bekende Antwerpenaren als Tourist LeMC, Tom Waes en Alex Agnew.

Deelnemen aan de Keytrade Bank Virtual City Run Antwerpen is gratis en heel eenvoudig. Registreer je op de website van de Keytrade Bank Virtual City Runs, download de MyTrace-app in de App Store of op Google Play, trek je loopoutfit aan, plug je oortjes in en stap de deur uit voor een verrassende virtuele tocht van 5 of 10 km door Antwerpen. Dankzij MyTrace geniet je van het audiocommentaar van Guga Baul, maar krijg je ook live-updates over je tussentijden en positie in jouw startwave. In de app zit ook een feature waarmee familie en vrienden supportersboodschappen voor jou kunnen inspreken.

Voortgestuwd door je vrienden en familie én door Guga en zijn typetjes zal die 5 of 10 km dit weekend een fluitje van een cent zijn. En je kan er nog iets van opsteken ook. Op de Vrijdagmarkt ontmoet je Tourist LeMC, die je alles over het Museum Plantin-Moretus en deze roemrijke Antwerpse drukkersfamilie zal vertellen. Alex Agnew doet in zijn bekende expressieve stijl de legende van Brabo en Antigoon uit de doeken en legt uit dat je ‘Vogelenmarkt’ moet zeggen als je serieus genomen wil worden in Antwerpen. Alleen Hollanders zeggen ‘Vogeltjesmarkt’.

Wanneer mag je jezelf een echte sinjoor noemen? Dat legt Tom Waes je uit, al is hij zelf eerder een pagadder … Zeker geen echte sinjoren zijn Kris Peeters, Sam Gooris en Sergio Herman, maar zij hebben wel iets met Antwerpen en dus brengt Guga Baul ook hen tot leven in de virtuele looptocht die je langs onder andere het MAS, het Steen, de kathedraal, de Meir, de Boerentoren, het Justitiepaleis, het Instituut voor Tropische Geneeskunde en het Groen Kwartier brengt. In de Zoo wacht je nog een fijne ontmoeting met de inmiddels 62-jarige Joske Vermeulen, die speciaal vanuit de Trammezandlei 122 in ‘Schoeweteuh’ naar ’t Stad is afgezakt om de deelnemers aan de Keytrade Bank Virtual City Run Antwerpen aan te moedigen …

Antwerpen is na Leuven, Hasselt, Gent en Oostende de vijfde stad in een reeks van zes Keytrade Bank Virtual City Runs. Volgende maand kan je ook nog in Brussel (11 t.e.m. 13 juni) terecht, ook dan met de onnavolgbare Guga Baul als audiogids.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?