Grote opkomst voor 2de editie van de ING Antwerp Marathon

Enkele dagen voor het afsluiten van de voorinschrijvingen zijn al bijna 1.500 marathonlopers ingeschreven voor de ING Antwerp Marathon.

Organisator Christophe Impens: “De doelstelling in 2007 was om in jaar 1, 1.000 marathonlopers te verwelkomen. Dat is gelukt. Op basis van de positieve commentaren op de organisatie, werd de doelstelling voor 2008 bijgesteld naar 1.800 marathonlopers. Wij verwachten dat dit zal lukken en hopen stiekem op 2.000 deelnemers.”

Daarmee is de ING Antwerp Marathon na 2 edities al de grootste marathon van het land. “En een waardig alternatief voor de Rotterdam Marathon. Het zijn vooral de Belgen die de weg vinden naar de Antwerpen, maar ook opvallend veel Nederlanders.”

De organisatie heeft ook nog een extraatje in petto: “In samenwerking met de Stad Antwerpen, die schitterend meewerkt aan de organisatie, zijn we erin geslaagd om douches aan te bieden aan alle marathon- en aflossingsmarathonlopers. Zij kunnen gebruik maken van de gratis pendeldienst tussen de Groenplaats, waar de recuperatiezone ligt, en de douches in de Paleisstraat. Uiteraard zijn enkel deelnemers met marathon- en aflossingsmarathonborstnummer toegelaten.”

Naast de marathon kent ook de aflossingsmarathon een sterke groei. 180 ploegen schreven zich al in. Dat zijn er al 50 meer dan vorig jaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?