Grote massa voor ING Antwerp 10 Miles en Marathon

De ING Antwerp 10 miles en marathon op zondag 20 april spreken tot de verbeelding van lopend Vlaanderen. Tot op heden mochten de organisatoren dubbel zoveel voorinschrijvingen noteren als vorig jaar, ook al een absolute topeditie!

De grote toeloop heeft uiteraard te maken met de loopmicrobe die Vlaanderen te pakken heeft, maar ook met de puike organisatie en het feit dat voor het eerst de Kennedytunnel zal gebruikt worden om de massa joggers vlot toegang te bieden tot het parcours in de stad. Nu reeds schreven 8.200 lopers in, een stijging met 100% in vergelijking met vorig jaar.

“We verwachten voor de ING Antwerp 10 miles zo’n 12.000 deelnemers, dat zijn er 2.500 meer dan vorig jaar” zegt organisator Christophe Impens van Golazo. “Voor de marathon en aflossingsmarathon worden 3.000 lopers verwacht, voor de Asics Ladies Run 2.200, voor de Short Run 2000 en voor de Kids Run, 800. In 2007 kwamen alles samen 15.000 lopers aan de start.”

Topmarathon

De ING Antwerp Marathon, waaraan naast de beste Belgen, Rik Ceulemans en Eric Gérôme, ook de Keniaanse specialisten Chebet, Lebo en Chelanga en bij de vrouwen, Anja Smolders deelnemen, is de belangrijkste in België. “Dat deze marathon succes heeft, hebben we te danken aan de ondersteuning van het stadsbestuur en de provincie en de kwalitatieve organisatie. Verder is dit een echte voorjaarsmarathon en is het parcours snel en vlak”, wist Christophe Impens te zeggen. De omloop is dezelfde als vorig jaar, met start op Linkeroever, de verbinding via de Waaslandtunnel met de stad, een grote lus door vijf disctricten en aankomst op de Grote Markt.

Kennedytunnel

De ING Antwerp 10 miles is de op één na grootste massaloop van het jaar. Om die grote massa zonder kleerscheuren van de Linkeroever naar de andere kant van de Schelde te loodsen, kunnen de organisatoren voor het eerst de Kennedytunnel gebruiken, waarvan één koker gedurende vier uur voor het verkeer zal worden afgesloten. De auto’s zullen gedurende die tijd in beide richtingen door één koker geleid worden. In grote lijnen loopt het parcours hier via de Blancefloerlaan en de Kennedytunnel langs de Waalse Kaai, de Scheldekaaien, de Grote Markt en de binnenstad om dan via de Waaslandtunnel richting aankomst op de Costerlaan te gaan. Aan deze wedstrijd nemen de beste Belgische fondlopers deel, zoals Willem Van Hoof, Tom Compernolle, Hans Janssens, Stijn Vandevelde, Koen Van Rie, Xenia Luxem en bekende Vlamingen zoals Geert Hoste en Kurt Van Eeghem.

Partena Run Classics

De Asics Ladies Run 5 km maakt deel uit van de Partena Run Classics, waarvoor o.m. Nathalie De Vos, Kim Offergeld en Corinne Debaets strijden. Opvallende aanwezige hier is hier verder Andrea Croonenberghs.

De mannen kunnen op dezelfde afstand starten in de ING Antwerp Short Run. Het is de ideale opstap naar de 10 miles voor beginnende lopers zoals Thuis-acteur Steph Goossens.

De Kids Run is voorbehouden voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij lopen 1 km zonder druk voor resultaten. Voor de meesten is het aangename eerste kennismaking met de atletiek.

Voorinschrijven kan nog tot 7 april online en tot 17 april bij Runners Service Lab in Beveren, Duffel en Gent, op 18, 19 en 20 april in de Runners Expo op de Charles De Costerlaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?