Grote loopevents voortaan met Covid Safe Ticket, wat houdt dit in?

Volgens de huidge Covid-regelgeving van de overheid is een Covid Safe Ticket verplicht voor evenementen met meer dan 1500 deelnemers. Wat houdt dit juist in? We leggen het uit aan de hand van het voorbeeld van de Port of Antwerp Night Marathon.

De eerste editie van de Port of Antwerp Night Marathon vindt plaats op zaterdag 11 september. Er staan die avond in hartje Antwerpen een volledige, een halve en een aflossingsmarathon op het programma.

Maar hoe zit het met dat Covid Safe Ticket? Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate. Het is een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app die aantoont dat je ofwel minstens twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd, of in het bezit bent van een herstelcertificaat, of een recente negatieve PCR-test hebt afgelegd, of een recente negatieve antigeentest (geen zelftest!) hebt afgelegd.

Aan de ingang van het afhaalpunt van je deelnamepakket van de Port of Antwerp Night Marathon zal samen met je QR-code ook je ID gecheckt worden. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt wanneer je je naar het afhaalpunt begeeft.

Wie Covid Safe is, kan vervolgens zijn of haar startnummer afhalen en krijgt een groen polsbandje. Dit polsbandje geeft je toegang tot het startvak en moet je gedurende heel je run om hebben, tot je de finishzone verlaat.

Met een Covid Safe Ticket hoef je als deelnemer geen mondmasker te dragen en hoef je ook geen 1,5 meter afstand te houden.

BELANGRIJK: je moet de CovidSafeBE-app VOORAF installeren op je smartphone. Printscreens zijn niet toegelaten. Zonder geldige digitale QR-code én je ID kan de organisatie je Covid-status niet controleren en kan je dus je startnummer niet afhalen en niet deelnemen.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.