Grote belangstelling voor 35ste AG Antwerp 10 Miles, nog 700 startplaatsen beschikbaar

Twee en een half jaar hebben we erop moeten wachten, maar op zondag 10 oktober is het eindelijk zover: een nieuwe AG Antwerp 10 Miles! Het enthousiasme voor deze eenmalige najaarseditie van het grootste loopfeest van het land is gigantisch. De laatste 700 startplaatsen voor de wedstrijd over 16 km gaan deze week de deur uit. Daarnaast komt er in het weekend van de AG Antwerp 10 Miles ook opnieuw een virtuele variant van het evenement.

Start en finish van de AG Antwerp 10 Miles liggen zoals altijd op Linkeroever. Dit jaar niet langer op de Thonetlaan en de Charles De Costerlaan, maar wel in de naburige Gloriantlaan. Werkzaamheden in de buurt, meer bepaald aan het afrittencomplex op Linkeroever, hebben ertoe geleid dat de organisatie, in samenspraak met de stad Antwerpen, voorzichtig is en beslist heeft een deelnemerslimiet van 26.000 inschrijvingen in te stellen voor de langste van de drie wedstrijden. “Omwille van het loopcomfort op het parcours verspreiden we die 26.000 ingeschreven deelnemers voor het eerst over vier waves”, legt Greg Broekmans van organisator Golazo sports uit. “Dat we dat aantal nu bijna bereiken, toont aan dat iedereen veel goesting heeft om deel te nemen. Het overstijgt onze verwachtingen.”

De eerste wave gaat om 13u30 van start. Nieuw dit jaar op het parcours van de grootste stratenloop van België is een passage over de Grote Markt. Voor het overige blijven alle vertrouwde ingrediënten aanwezig. De traditionele duik in de Kennedy– en de Waaslandtunnel voor de oversteek naar Rechteroever en terug zal ook nu weer een onvergetelijke belevenis worden voor de duizenden enthousiaste deelnemers.

AG ANTWERP SHORT RUN & ALPRO KIDS RUN

Wie de 16 km van de AG Antwerp 10 Miles iets te veel van het goede vindt, kan ook kiezen voor de vernieuwde AG Antwerp Short Run (start om 11u30). Deze tocht van 6,8 km maakt een lus rond het Galgenweel, waar de lopers zullen genieten van een prachtig uitzicht over de Antwerpse skyline. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen hun energie kwijt in de 1,8 km lange Alpro Kids Run (start om 10u30). Voor de AG Antwerp Short Run en de Alpro Kids Run kan je wel nog inschrijven tot en met 9 oktober. Over alle afstanden heen worden meer dan 30.000 inschrijvingen verwacht.

Een Covid Safe Ticket is vereist voor alle wedstrijden op 10 oktober. Bij je inschrijving kan je voor 10 euro extra het officiële eventshirt bestellen en zo het goede doel steunen. De opbrengst gaat naar Paralympic Team Belgium en Dorp nr. 2 Koningin Fabiola.

VIRTUAL AG ANTWERP 10 MILES

Kan je er op zondag 10 oktober niet bij zijn in Antwerpen, zijn de laatste plaatsen weg of loop je liever lekker in je eentje op je vertrouwde trainingspaden? Dan kan je op 9 en 10 oktober ook virtueel deelnemen aan de AG Antwerp 10 Miles. Lopen doe je expliciet niet vanop Linkeroever, maar bijvoorbeeld vanuit je eigen voordeur. Je connecteren met de derde editie van de Virtual AG Antwerp 10 Miles doe je via MyTrace. Deze revolutionaire app geeft je een levensechte evenementervaring met audiobeschrijvingen en live updates over je tussentijden en je positie in je virtuele startwave. Na afloop krijg je de officiële AG Antwerp 10 Miles-medaille thuis toegestuurd.

BART DE WEVER: “DE AG ANTWERP 10 MILES HAALT HET BESTE NAAR BOVEN IN ONZE STAD”

“Ik kijk er enorm naar uit om terug de 10 miles te lopen in gezelschap van duizenden stadsgenoten”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever. “De AG Antwerp 10 Miles haalt het beste naar boven in onze stad, die opnieuw volop bruist. Ik hoop er vele Antwerpenaren te mogen ontmoeten.”

Schepen voor Sport Peter Wouters: “’t Stad herleeft en daar hebben ook de vele sportevenementen een groot aandeel in. De AG Antwerp 10 Miles, toch een gevestigde waarde die Antwerpen op de kaart zette als een echte loopstad, is de volgende in de rij. Op 10 oktober mogen tienduizenden loopfanaten en gelegenheidslopers eindelijk weer hun benen insmeren om samen door de stad te trekken, op sleeptouw genomen door de luide aanmoedigingen en opzwepende beats langs het parcours. De virtuele editie eerder dit jaar was een gesmaakte prelude, maar nu zijn we klaar voor het echte werk en zetten we ons beste beentje voor om het grootste loopfeest van Vlaanderen opnieuw alle eer aan te doen.”

HEIDI DELOBELLE: “SAMEN DINGEN DOEN GEEFT ZIN AAN ONS LEVEN”

Heidi Delobelle, CEO van title partner AG: “Als title partner zijn we zeer verheugd dat de editie 2021 van de AG Antwerp 10 Miles opnieuw als een live event kan doorgaan. Het zijn evenementen als deze die ons opnieuw een stap dichter bij het normale leven brengen. Het voorbije jaar heeft ons ook geleerd hoe waardevol de connectie met de anderen is, hoe samen dingen doen zin geeft aan ons leven, hoe solidariteit ons meer mens maakt. En dan denk ik niet alleen aan de wereldwijde gezondheidscrisis, maar ook aan de zware overstromingen van enkele maanden geleden. In die context krijgt een groots sportief en familiaal event als de AG Antwerp 10 Miles nog meer betekenis en we zijn blij hieronder opnieuw onze schouders te kunnen zetten.”

PROGRAMMA

– 10u30 Alpro Kids Run 1,8 km (4-12 jaar)
– 11u30 AG Antwerp Short Run 6,8 km
– 13u30 AG Antwerp 10 Miles (start in 4 waves: 13u30 – 13u55 – 14u20 – 14u45)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?