Great Bruges Marathon deelt startnummer 1 uit aan rappe marathondebutant

Op zondag 15 oktober staat de eerste Great Bruges Marathon op het programma. Een marathondebutant - weliswaar niet de eerste de beste - kreeg maandag startnummer 1.

Alexander Diaz Rodriguez krijgt de eer om de eerste Great Bruges Marathon af te werken met borstnummer 1. Na zijn eerdere overwinningen dit seizoen – onder andere op de Knokke 10K, Dwars door Brugge en Stadsloop De Gentenaar – mikt de Bruggeling nu resoluut op een sterke eerste marathon in zijn thuisstad

“Ik ben enorm blij om voor eigen volk mijn marathondebuut te mogen maken en mik op een tijd rond de 2u23′. Een marathon in Brugge is fantastisch. Dat er heel veel internationale interesse is, is helemaal geweldig”, zegt een enthousiaste Diaz Rodriguez, die startnummer 1 kreeg uit handen van burgemeester Renaat Landuyt.

Internationaal deelnemersveld

Intussen schreven reeds 3000 deelnemers uit 26 landen zich in voor de Great Bruges Marathon. Buurlanden Frankrijk en Nederland vaardigen grote delegaties af, maar het lijkt er ook op dat heel wat deelnemers uit het Verenigd Koninkrijk de oversteek zullen maken.

De Stad Brugge is uiteraard bijzonder verheugd met de interesse in deze nieuwe marathon. “Het bevestigt de internationale status van onze stad”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. “Een bezoek aan Brugge combineren met een stevige sportieve uitdaging spreekt duidelijk aan. Al merken we dat het evenement ook leeft onder Brugse sporters, die zich momenteel volop voorbereiden op een mooie prestatie in eigen stad.”

De marathon voor lopers (er is er ook eentje voor wandelaars) is momenteel de populairste afstand met meer dan 1400 deelnemers. Op wedstrijddag worden meer dan 2000 marathonlopers aan de start verwacht. Hiermee plaatst de Great Bruges Marathon zich meteen in het rijtje van de grote Belgische marathons zoals de Antwerp Marathon, de Great Breweries Marathon en de Belfius Brussels Marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?