Great Breweries Marathon opent inschrijvingen voor nieuw loopfeest in 2020

Duvel Moortgat, Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels openen op 10 mei 2020 voor de vijfde keer hun deuren voor de Great Breweries Marathon.
De deelnemers kunnen kiezen voor een wandel- of looptocht van 25 km of een volledig marathontraject van 42,195 km. De Great Breweries Marathon 2020 start en finisht op zondag 10 mei op de terreinen van brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. De marathonlopers en wandelaars gaan in de regio waar Klein-Brabant, de Denderstreek en het Pajottenland elkaar raken op pad voor een schitterende tocht langs en dwars door drie prachtige brouwerijen van onschatbare cultuurhistorische waarde.
Van Duvel Moortgat in Breendonk gaat het naar Palm Belgian Craft Brewers in Steenhuffel en vervolgens naar Brouwerij Bosteels in Buggenhout, het geografische middelpunt van Vlaanderen. Vanaf kilometer 5 wordt er om de 2,5 km water en/of sportdrank voorzien voor alle deelnemers. Onderweg krijgen de wandelaars ook de gelegenheid om drie bieren te proeven. De lopers, of de wandelaars die liever wachten tot na hun sportieve inspanning, worden uitgenodigd voor een degustatiemoment na de aankomst. Daarenboven ontvangt elke finisher een rijkelijk gevuld bierpakket van de ‘Great Breweries’ om mee naar huis te nemen. 
Wereldfeest
De Great Breweries Marathon groeide de laatste jaren uit tot een internationaal loopfeest. Vorig jaar kwamen er maar liefst 50 verschillende nationaliteiten aan de start! De Nederlanders waren met 20% van alle deelnemers toen de grootste groep. Maar in alle uithoeken van de wereld valt het Belgische bier in de smaak. De Great Breweries Marathon mocht in 2019 ook lopers en wandelaars uit pakweg de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika, Colombia, Nieuw-Zeeland en Oezbekistan verwelkomen. 
Inschrijven voor dit unieke belevingsevent is vanaf vandaag mogelijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?