Great Breweries Marathon neemt extra maatregelen tegen hitte

De Belgische Great Breweries - Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels - zetten op zondag 18 juni de deuren open voor de tweede editie van de Great Breweries Marathon.

Internationaal deelnemersveld

Met 3750 lopers en 2250 wandelaars uit meer dan 50 (!) landen heeft de Great Breweries Marathon op amper twee jaar tijd een prominente plaats verworven op de internationale loop- en wandelkalender. Meer dan 20% van deelnemers steekt één of meerdere landsgrenzen over om er dit jaar bij te zijn. Onze noorderburen zijn met meer dan 500 deelnemers het sterkst vertegenwoordigd. Daarnaast staan er grote delegaties uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten aan de start. In het midden van dit internationale deelnemersveld vinden we ook enkele bekende locals terug. Michel Moortgat – CEO van Duvel Moortgat – neemt net als vorig jaar deel aan de 25km. Ruben Van Gucht – die in Merchtem woont en in een ver verleden nog gids bij Duvel Moorgat was – zal vermoedelijk in de voorste gelederen van het marathonveld vertoeven.

Unieke regio en locaties

De start wordt gegeven bij brouwerij Duvel Moortgat in Puurs. Op de sfeervolle en historische brouwerijsites en degustatiepunten van PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels worden de nodige reserves aangevuld en kunnen de wandelaars proeven van de verfijnde bieren van deze Belgische brouwers. Aan de aankomst bij brouwerij Duvel Moortgat krijgen alle deelnemers een rijkelijk gevuld bierpakket met de bieren van Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels om thuis verder na te genieten.

“Als familiebrouwerij is het voor ons een grote eer om dit jaar terug een grote familie van 6000 wandelaars en lopers te mogen begroeten”, zegt Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat. “De GBM is een hoogdag voor de marathonsporters, maar ook voor ons om onze bieren in de kijker te zetten. Vermits deze marathon een groot internationaal publiek aanspreekt, stimuleren wij het biertoerisme naar ons land. Geef toe dat er wellicht geen betere manier bestaat om onze biercultuur te leren kennen, dan dwars door een brouwerij te lopen en achteraf een verfrissend speciaalbier te degusteren.”

Dat beaamt ook Antoine Bosteels, gedelegeerd bestuurder van Brouwerij Bosteels: “De GBM geeft lopers en wandelaars de kans te proeven van het karakter en de smaak van onze eigenzinnige bieren, gebrouwen met respect voor traditie, maar met de blik gericht op een sprankelende toekomst.”

“Ons objectief is bierliefhebbers ons vakmanschap laten ‘ontdekken en beleven’ en daar geeft de GBM het perfecte antwoord op. Deelnemers maken bij aankomst, in het landelijke Steenhuffel, kennis met de prachtige PALM-paardenstoeterij en de collectie brouwerijkoetsen op Kasteel Diepensteyn, daarna kan er op de Brouwerij Palm en dorpsbrouwerij De Hoorn ons zwaar, blond bier Cornet geproefd worden. Wij zien er naar uit om deze unieke beleving te kunnen delen met alle lopers en wandelaars!” zegt Peter Buelens, PR & Communication Manager van PALM Belgian Craft Brewers.

Maatregelen hitte

Er wordt voor zondag mooi, maar ook erg warm en zonnig weer voorspeld. De organisatie neemt extra voorzorgs- en gezondheidsmaatregelen. Aan de start en de aankomst is er extra water voorzien, elke 2,5km staat er een bevoorradingspost met voldoende water, om de 5 kilometer is er sportdrank (om zout-en koolhydratenreserves aan te vullen) en er zijn twee “watergordijnen” op het parcours. Alle deelnemers worden via de diverse kanalen van het evenement en via de omroeper bij de start maximaal geïnformeerd over drinken, afkoelen en krijgen tal van tips om zo goed mogelijk om te gaan met de warmte en de zon.

Programma:
9.15u: Great Breweries Marathon voor lopers
9.25u: Great Breweries Marathon Walk
11.15u: Great Breweries 25K voor lopers
11.35u: Great Breweries 25K Walk

Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij voor zowel de loop als de wandeling. Inschrijven kan online nog tot en met zaterdagavond 17 juni of zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?