Gratis tram en bus voor deelnemers 10 Miles

Deelnemers aan de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon kunnen op zondag 27 april in heel Vlaanderen gratis de tram en bus nemen. De Lijn Antwerpen, organisator Golazo sports en de Stad Antwerpen slaan daarvoor de handen in mekaar.

Vorig jaar stonden ruim 35.000 deelnemers aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. In 2014 zullen dat er bijna 40.000 zijn. “Voor ons is het erg belangrijk dat iedereen op een vlotte manier naar en van het evenement geraakt. Daarom zullen we dit jaar nog extra inzetten op het openbaar vervoer. We zijn dan ook erg blij dat we alle deelnemers voor het eerst gratis tram en bus kunnen aanbieden. En dat in heel Vlaanderen”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

ANTWERPEN TRAMSTAD

Om alles in goede banen te leiden, zet De Lijn heel wat extra middelen in. “We zetten met extra trams volop in op metrovervoer, snelle verbindingen van de parkings en de NMBS-stations Berchem en Antwerpen-Centraal naar Linkeroever en terug. In de piekperiodes zullen deelnemers en de vele supporters kunnen rekenen op 40 tramritten per uur tussen Linker- en rechteroever. Met een tram om de anderhalve minuut, leggen we een heuse Schelde-tramkruising, onder water. Gratis en voor niks, mede dankzij een inspanning van de organisatie. Op die manier zijn de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon een voorbeeld voor milieuvriendelijk en toekomstgericht stadstransport”, zegt Tom Meeuws, directeur de Lijn Antwerpen.

NIEUW MOBILITEITSPLAN

De organisatie, de Stad Antwerpen en De Lijn hebben een nieuw mobiliteitsplan ontwikkeld gericht op spreiding. Voor elke deelnemer wordt er een gepersonaliseerd Park&Ride-traject uitgestippeld, op basis van waar hij/zij vandaan komt. Voor het eerst worden er verschillende gratis parkings voorzien waaronder die van het Sportpaleis. Vanop al deze parkings is er onmiddellijke aansluiting op het tramnetwerk van De Lijn. Ook de stations Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal zijn belangrijke toegangspoorten voor toekomende lopers. Wie uit Antwerpen zelf komt, doet zijn verplaatsingen best te voet of met de fiets.

Deelnemers die op 27 april gebruik wensen te maken van een gratis traject met tram en/of bus kunnen dat op vertoon van borstnummer of via een sms-ticket. Voor dat laatste dienen ze zich te registreren op een speciale webpagina van De Lijn die in de bevestigingsmail van 18 april zal staan en vanaf dan ook op de website www.dvvantwerp10miles.be beschikbaar zal zijn.

NOG TWEE WEKEN OM ONLINE IN TE SCHRIJVEN

Wie nog niet ingeschreven is voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon kan dat nog tot en met 14 april eenvoudig online doen via de officiële website. Tot en met 24 april kan je terecht in de winkels van RS Lab in Zwijndrecht en Gent. Ook ter plekke kan je nog inschrijven op de RS Lab Antwerp Runners Expo op het F. Van Eedenplein. Die is geopend op vrijdag 25/04 van 15u tot 20u, op zaterdag 26/04 van 11u tot 17u en van zondag 27/04 vanaf 7u30.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?