Gratis loopboek voor nieuwe running.be abonnees!

Topcoach Paul Van Den Bosch heeft met Looptraining van A tot Z een nieuw boek uit. Abonneer je nu op running.be magazine en krijg het gratis opgestuurd!

Lopen blijft veruit de populairste sport in Vlaanderen. Het is dan ook een van de beste manieren om aan je conditie en gezondheid te werken. Alles wat je nodig hebt, is een paar goede loopschoenen, de juiste kledij en een gezonde portie doorzettingsvermogen. Wie de loopmicrobe eenmaal te pakken heeft, wil al snel meer. Vijf kilometer wordt er tien, en algauw wil je misschien deelnemen aan een wedstrijd of zelfs een marathon.

Dit vraagt echter om een degelijke voorbereiding en trainingsopbouw. Daarom heeft Paul Van Den Bosch ‘Looptraining van A tot Z’ geschreven. Hij vertelt je alles wat je moet weten om je looptraining op een efficiënte en verantwoorde manier aan te pakken. In dit praktische handboek koppelt hij zijn jarenlange ervaring als coach van verschillende topatleten aan de allernieuwste wetenschappelijke bevindingen, en geeft hij een duidelijk antwoord op de meest gestelde lopersvragen.

COMPLEET HANDBOEK

Looptraining van A tot Z is een herwerking en grondige uitbreiding van het Compleet handboek looptraining – Van joggen tot marathon. Uiteraard neemt de voorbereiding op de verschillende loopafstanden daarbij een belangrijke plaats in, telkens voorzien van gedetailleerde schema’s en duiding. Ook voor de beginnende sportievelingen is er een eerste loopschema. Vervolgens wordt er verder opgebouwd richting 5 en 10 km, de halve marathon en de marathon, en dat telkens met verschillende richttijden voor ogen.

Bij het toeleven naar een bepaalde afstand zal je verschillende soorten trainingsvormen moeten toepassen. Die worden uitgebreid besproken en ingepast in de trainingsplanning, die je zelf leert opstellen. Je krijgt ook de nodige uitleg over hoe je de juiste loopsnelheid bepaalt op basis van je gevoel, hartslag, melkzuur of eerder gelopen besttijden. Er wordt een hoofdstuk gewijd aan alternatieve trainingsvormen, stretching en core stability. Ook medische begeleiding komt aan bod, en je leert overtraining en de meest voorkomende loopblessures te herkennen en voorkomen.

Leuk om te lezen is het hoofdstuk over de fysieke en psychische voordelen die lopen oplevert. Maar lopen is meer dan trainen alleen, en daarom heeft Paul Van Den Bosch ook de nodige aandacht geschonken aan de uitrusting, met een bespreking van de juiste loopschoenen en kledij. Ook de voedings- en vochtopname is een belangrijke pijler in het geheel.

VOOR LOPERS VAN ALLE NIVEAUS

Opvallend is dat Van Den Bosch zijn boek expliciet heeft geschreven voor lopers van alle niveaus. Niet alleen de ervaren kilometervreters komen dus aan hun trekken, maar eens te meer de beginnende lopers. Voor heel wat lopers lijkt de marathon dé ultieme uitdaging, maar Van Den Bosch ziet dat anders. “Het eerste en belangrijkste doel is het bereiken van de onmiskenbare voordelen die het joggen biedt: je beter voelen, zowel mentaal als fysiek, fitter en stressbestendiger worden, tot een evenwichtigere levensstijl komen en genieten van de natuur en het gezelschap van je loopvrienden.”

Looptraining van A tot Z helpt om deze eerste doelstellingen te bereiken, om een volwaardige loper te worden. “Zo kan je later eventueel aan de start en finish van een marathon verschijnen”, zegt Van Den Bosch. “Eventueel, want in de praktijk blijkt steeds weer dat het niet altijd en niet voor iedereen eenvoudig is om deze ultieme loopervaring te realiseren.”

GRATIS VOOR NIEUWE RUNNING.BE ABONNEES!
Interesse in Looptraining van A tot Z? Word dan nu abonnee op running.be magazine en je krijgt het boek gratis opgestuurd! Deze actie is nog geldig tot en met maandag 17 juni. Wie voor die datum een nieuw abonnement afsluit, krijgt het nieuwe magazine op 27 juni in de bus! Het boek volgt in loop van juli.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?